Tenis

Još dva zvučna otkaza ženskog US Opena

Matej Kačan • subota, 08.08.2020.
Još dva zvučna otkaza ženskog US Opena

Ženski turnir US Opena doživio je još udaraca. Iz turnira su se povukle i peta igračica svijeta Elina Svitolina te svjetski broj sedam Kiki Bertens...

US Open u ženskoj konkurenciji će biti bez nekoliko najzvučnijih teniskih imena najboljih igračica svijeta nakon što su se iz turnira povukle i peta te sedma igračica svijeta. Svoje su otkazivanje objavile Elina Svitolina i Kiki Bertens.

Ukrajinka je peta igračica svijeta te je na prošlom izdanju igrala polufinale, a u priopćenju povodom otkazivanja je navela da "se ne osjeća ugodno putovati bez da stavi u rizik sebe i svoj tim."

Nizozemka je sedma na svijetu, a kao razlog je navela pravila svoje zemlje od dva tjedna karantene po povratku iz SAD. Njoj je glavna podloga zemljana te bi joj ta karantena omela pripreme za najdraži dio sezone.

Prije njih je nastup otkazala i prva igračica svijeta, Australka Asleigh Barty, a nastup u muškoj konkurenciji nisu potvrdili Rafael Nadal ni Roger Federer koji se oporavlja od ozljede, ali bi trebao nastupiti Novak Đoković<7b>.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!