Košarka

Spursi pobjedom održali svoje, a ugasili nade Pelicansa

Matej Kačan • nedjelja, 09.08.2020.
Spursi pobjedom održali svoje, a ugasili nade Pelicansa

U trećem susretu NBA nedjelje su u borbi na Zapadu San Antonio Spursi svladali New Orleans Pelicanse te su svoje nade u doigravanje održali na životu, dok su nade Pelicansa sveli na minimum...

Nakon Sacramento Kingsa, još su jednoj momčadi šanse za doigravanjem na Zapadu svedene na minimum. Tek teoretske šanse još imaju New Orleans Pelicansi koji ne izgledaju dobro i izgubili su od San Antonio Spursa te se jedino mogu nadati Portlandovom novom porazu.

Uopće od početka nije bilo dileme oko toga tko će slaviti u ovom susretu jer su Pelicansi vodili tek u jednom trenutku na početku s pola koša prednosti, dok su Spursi profesionalnim pristupom slomili otpor mlade momčadi pa su imali po 20 poena prednosti kroz drugu i treću dionicu.

No krajem treće Spursi počinju padati, a Jrue Holiday i igrači s klupe Pelicansa rade seriju koja ih približava na četiri poena zaostatka na ulasku u posljednju dionicu. Nju dobro otvara Rudy Gay, ali s druge strane Pelicanse u priključku drži Zion Williamson koji uz Holidayja i JJ Redicka dovodi Pelicanse u egal, na tri poena razlike.

No tad stvar u svoje ruke preuzima DeMar DeRozan koji veže 10 poena i inicira seriju 8:0 koja opet vraća Spurse na dvoznamenkastu prednost i rješava utakmicu za konačnih 122:113. DeRozan je vodio Spurse s 27 poena, a 19 je dodao Gay, dok je kod Pelicansa sjajan bio Redick s 31 ubačajem uz 25 Williamsonovih.

NBA, nedjelja:
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 122:113

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!