Nogomet

Lokomotiva ima dobru priliku, Rapid Beč je momčad koje se ne treba bojati

Jan Šneler • ponedjeljak, 10.08.2020.
Lokomotiva ima dobru priliku, Rapid Beč je momčad koje se ne treba bojati

Kao drugoplasirana momčad HT Prve lige, Lokomotiva će u drugom pretkolu ždrijeba za neprvake Lige prvaka, igrati protiv Rapid Beča...

Tri potencijalna protivnika Lokomotiva je imala u drugom pretkolu Lige prvaka i po našem sudu, dobila je najprolaznijeg. Rapid Beč ozbiljna je momčad, ali vjerujemo da Lokosi imaju puno više šanse nego što bi imali protiv Bešiktaša ili Viktorije Plzen.

S druge strane, s obzirom na brojne odlaske, pitanje uopće kakva će Lokomotiva izaći na teren za dva tjedna, ali gledajući isključivo protivnika i činjenicu da će igrati na domaćem terenu, prilika postoji.

Rapid je odradio jako dobru završnicu sezone u austrijskoj Bundesligi i završio na drugom mjestu iza neprikosnovenog Red Bull Salzburga. Momčad je složena od dosta stranaca, iako okosnicu ipak čine domaći igrači.

Igrač kojeg se svakako treba pribojavati je grčki napadač Taxiarchis Fountas koji je došao prošle sezone iz St. Pöltena i bio najvažniji igrač Rapida. Postigao je čak 19 pogodaka u Bundesligi i praktički iskočio iz sjene u kojoj se nalazio u dotadašnjoj karijeri.

Među skupljim igračima je i veznjak hrvatskih korijena Dejan Ljubičić. Ovaj 22-godišnjak standardni je član prve postave i jedan od onih koji već nekoliko sezona pokazuje visoku kvalitetu. Povezivalo ga se često s drugim momčadima pa je moguće i da napusti klub prije susreta s Lokomotivom.

Jasno, ne smijemo zaboraviti bivšeg stopera Osijeka Matea Baraća koji je 2018. godine prešao u redove Rapida. Također standardan, međutim trenutno ozlijeđen i nije izgledno da će igrati u Zagrebu.

Kao što je slučaj s većinom momčadi, u ovim trenucima jako je teško procjenjivati omjere i snagu kada se zna da svi rade na pojačanjima i prilično neizvjesno je tko će kako dočekati taj 25. ili 26. kolovoz. U ovim trenucima Rapid je zasigurno favorit, ali Lokomotiva bi, uz neka potrebna pojačanja, mogla pokazati igru koju je gradila proteklih godinu dana.

Susret se igra u Zagrebu što je svakako prednost i premda stadion zbog jasnih razloga neće biti pun, sama ta činjenica mogla bi biti presudni faktor. Lokose čeka težak protivnik, ali svakako ne protivnik protiv kojeg se ne može igrati.

FOTO: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!