Košarka

Dallas bez Dončića i Porzingisa preokrenuo Utah

Matej Kačan • ponedjeljak, 10.08.2020.
Dallas bez Dončića i Porzingisa preokrenuo Utah

U susretu krnjih sastava na Zapadu su Dallas Mavericksi u drugom poluvremenu izveli fantastičan preokret protiv Utah Jazza te su nastavili svoj lov na šesto mjesto i izbjegavanje Clippersa u prvoj rundi...

Svima je jasno da Utah Jazz u NBA balonu uopće ne izgleda dobro. To je potvrdio i susret protiv Dallas Mavericksa u kojem je Jazz izgubio veliku prednost, ali treba kazati da nije bilo Donovana Mitchella ni Joea Inglesa, a da se i ostatak momčadi dosta rotirao.

No ni Dallas nije mogao računati na svoje najveće zvijezde jer su odmarali Luka Dončić i Kristaps Porzingis pa su Teksašani uspjeli u fanatičnom drugom poluvremenu nadoknaditi minus od čak 16 poena i slaviti sa 122:114.

Strmoglavi pad Jazza kreće nakon što je prednost u trećoj dosegla 22 razlike, a krenuli su s druge strane u seriju Seth Curry i J.J. Barea. Do konca treće je -12 za Dallas, ali u posljednjih 12 minuta Mavsi dopuštaju Jazzu tek 14 poena.

Mormoni se nisu mogli sastati s ubačajem pune četiri minute na početku četvrte i 100:88 postaje 101:100, a Dallas se do kraja ne osvrće i juri do konačnih 122:112 koji ga smještaju na samo pobjedu zaostatka za šestim Jazzom i pobjedu i pol od petog Thundera koji je također poražen.

Dallas je vodio Tim Hardaway Jr. s 27 poena, a Curry je dodao 22 uz 20 Bobana Marjanovića. Jazz je odigrao napadački demokratično, a 18 je ubacio Jordan Clarkson. Poen manje je dodao Rayjon Tucker.

NBA, ponedjeljak:
Dallas Mavericks - Utah Jazz 122:114

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!