Ostali sportovi

Pannonian Challenge poklonio Osijeku najveću medalju na svijetu

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 11.08.2020.
Pannonian Challenge poklonio Osijeku najveću medalju na svijetu

Najveće sportsko izdanje festivala ekstremnih sportova ušlo je u svoj finalni tjedan. Pannonian Challenge ove je godine preskočio sve prepreke i izazove i stiže na lijevu obalu Drave – najbolje opremljen skate park u ovom dijelu Europe bit će domaćin jedinog sportskog natjecanja u ekstremnim sportovima u svijetu 2020. godine.

Od 12. do 16. kolovoza Osijek ulazi u novu dimenziju sporta, a Pannonian Challenge ugostit će najbolje sportaše iz Hrvatske i Europe.

Konferencijom za medije najavljeno je posebno izdanje ovogodišnjeg festivala koje će publici otvoriti vrata u novi doživljaj urbanih sportova. S obzirom na epidemiološku situaciju s kojom se susreo cijeli svijet, pa tako i sportska scena, organizatori su odlučili kako će ove godine 21. izdanje Pannonian Challengea publika pratiti putem malih ekrana. Uz podršku Sportske televizije i RTL.hr sportski program Pannoniana uskočit će u vaše domove, a najzanimljivije trenutke iza scene moći ćete pratiti i na društvenim kanalima festivala.

"Iako se svi nalazimo usred najveće krize u svijetu i velikih događaja, Pannonian Challenge će se, za razliku od ostalih sportskih događanja u svijetu ekstremnog sporta, održati u 21. izdanju i to zahvaljujući predanom radu tima, partnerima s puno razumijevanja i svima koji se danonoćno bore s korona krizom. Nakon brojnih konzultacija sa stručnjacima i partnerima odlučili smo održati događaj bez prisutnosti publike. Znamo da će ovu odluku naša publika razumjeti jer želimo poslati poruku da biti ekstreman ne znači biti neodgovoran. Prilagodili smo se novonastaloj situaciji i usprkos svemu u Osijek dolaze najbolji europski extreme sportaši i bit ćemo jedino natjecanje u svijetu koje će se održati u urbanim sportovima na ovoj razini", istaknuo je Jurica Barać, direktor Pannonian Challengea.

Pannonian Challenge poklonio je gradu Osijeku najveću medalju na svijetu za ekstremnu podršku u provedbi jedinog sportskog natjecanja u ovoj situaciji. Medalja je poklon svim sugrađanima, posjetiteljima Pannoniana, volonterima, partnerima, organizacijskom timu, medicinskom osoblju i medijima koji su i u novonastaloj situaciji odlučili biti djelom ekstremne sportske scene. Ona je dokaz da od sporta i kulture nismo odustali i da možemo pokazati kako prilagodba na različite situacije nije samo vezana uz sportsku ekstremnu scenu već uz sve one koji žive i rade Pannonian Challenge.

"Kao znak velike zahvale svima koji su ovo omogućili i koji su se trudili da se PC održi postavljamo ovu veliku medalje na vrata Grada i šaljemo poruku da sport, glazba i kultura ne smije i neće nedostajati koliko god bila jaka kriza. Zajedno ćemo proći ovo kao što smo prošli sve do sada. Ovo je medalja od PC obitelji, svim našim sugrađanima, volonterima, partnerima, sponzorima, medijima i našoj publici. Ovo je i zahvala na razumijevanju i potpori koju imamo te obećajmo da ćemo kao i do sada dati sve od sebe kako bi sačuvali festival i već započinjemo s pripremom za 2021. godinu. Pozivam sve da bodre PC putem Internet portala RTL.hr gdje će biti prijenos najvažnijih dijelove te putem SPTV-a gdje u subotu za BMX dan pripremamo veliku emisiju i prijenos finala."

"Želio bi čestitati organizacijskom timu Pannonian Challengea kao zamjenik gradonačelnika ali i kao voditelj stožera civilne zaštite Grada Osijeka jer ovo je dokaz da ekstremno može biti i odgovorno, drugačije i odmjereno. Grad Osijek i Pannonian Challenge svoj odnos njeguju već godinama, a nadamo se da će 21. izdanje Pannoniana pokazati kako je Osijek grad koji se lako prilagođava novonastalim situacijama", izjavio je Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

"Pannonian Challenge može se usporediti s najvećim sportskim događanjima, a odluka o novom doživljaju praćenja Pannoniana dokaz je da bez obzira na sve prepreke možemo pokazati da sport, turizam i kultura žive sa svojim sugrađanima. Ovo je dokaz da svi dišemo jedno", naglasila je Tatjana Roth pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije.

"Novi doživljaj Pannonian Challengea dokaz je da je Osijek siguran grad koji se lako prilagođava novonastaloj situaciji i može pokazati da biti ekstreman znači biti odgovoran, prilagodljiv i odvažan, a to pokazuje i 21. izdanje Pannonian Challengea", izjavila je Tajana Rogulja, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Osijeka.

Ove godine svima se svijet okrenuo naglavačke – Pannonian Challenge pokazao je da od sporta nije odustao, a „upside down“ perspektiva otvorila je vrata novom doživljaju. Ovo je mjesto na kojemu se svi mogu okušati u ekstremnom sportu, brzo promijeniti perspektivu, prilagoditi se situaciji i pritom se dobro zabaviti.

Glazba i ove godine prati Pannonian priču, za nju nam ne treba gužva, ona je medij koji nas povezuje kada nismo zajedno. Glazbeni program Pannonian Challengea moći ćete pratiti već od srijede kada veliki online party otvaranja Pannoniana donose osječki DJ-evi Omer i Umbo. Njima se nakon srijede pridružuju Oliver, Fullstep Phil, Insolate&Volster te Ilija Rudman i Sly. Glazbenu priču Pannoniana moći ćete pratiti svaku večer na službenim PC kanalima – Facebook stranici i Youtube kanalu.

Ove godine ne moramo biti na istom mjestu da bismo bili zajedno – Pannonian i publiku povezuju vrijednosti, novi doživljaj i zajednički interest, a to je najbolji festival ekstremnih sportova.

Pannonian Challenge nosi svoj izazov – uskočite u Pannonian perspektivu jer ekstremno je novo normalno.

FOTO: Marko Žuljević

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!