Tenis

Kraj za treću nositeljicu Lexingtona, Sabalenka trebala tri seta

Mihaela Bradovski • utorak, 11.08.2020.
Kraj za treću nositeljicu Lexingtona, Sabalenka trebala tri seta

Na WTA turniru u Lexingtonu na rasporedu su bili susreti prvog kola, a u akciji je bilo i nekoliko nositeljica. Trećepostavljena Johanna Konta poražena je od Marie Bouzkove...

Druga nositeljica Arina Sabalenka trebala je tri seta za pobjedu protiv 80. igračice svijeta Madison Brengle. Sabalenka je svoja dva seta uzela glatko, izgubila je drugi set u tie-breaku nakon što je gubila 4:0 pa se vratila u set i onda u 13. igri izgubila sa 7:5. Ipak u trećem setu je ponovno stvorila razliku i otišla do drugog kola.

Problema nije imala šesta nositeljica Magda Linette koja je u dva seta svladala Lauren Davis. Linette je loše otvorila meč i izgubila prvi servis gem da bi nakon minusa 0:2 nanizala devet gemova i riješila pitanje pobjednice. Davis nije pronašla način kako se vratiti u meč.

Još uvjerljivija bila je Jennifer Brady koja je izgubila samo tri gema protiv Heather Watson. Brady je u vrlo dobroj formi, očito joj se isplatilo igranje velikog broja ekshibicijskih mečeva proteklih mjeseci. Watson je također imala nešto mečeva, ali puno manje i protiv daleko slabijih protivnica.

U tri seta do prolaza je stigla Jessica Pegula protiv Vere Zvonareve, Ruskinja je u trećem setu uspjela u završnici doći do prilike za povratak u meč, imala je 0:40, ali nije završila posao i upisala je poraz.

Problema nije bilo niti za osmu nositeljicu Ons Jabeur koja je odnijela glatku pobjedu protiv Caty McNally, a s lošim igrama nastavila je Johanna Konta koja se mučila i prije prekida, a i tijekom prekida u onom malom broju ekshibicijskih mečeva.

WTA Lexington, prvo kolo:
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 2) - Madison Brengle (SAD) 6:1, 6:7(5), 6:2
Magda Linette (Poljska, 6) - Lauren Davis (SAD) 6:2, 6:3
Jennifer Brady (SAD) - Heather Watson (Velika Britanija) 6:2, 6:1
Jessica Pegula (SAD) - Vera Zvonareva (Rusija, WC) 6:1, 5:7, 6:4
Ons Jabeur (Tunis, 8) - Caty McNally (SAD) 6:2, 6:4
Marie Bouzkova (Češka) - Johanna Konta (Velika Britanija, 3) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!