Tenis

Pomor favoritkinja u Pragu, Mertens i Halep prošle uz puno muke

Jan Šneler • utorak, 11.08.2020.
Pomor favoritkinja u Pragu, Mertens i Halep prošle uz puno muke

U prvom kolu WTA turnira u Pragu, favoritkinje i nositeljice na turniru Simona Halep i Elise Mertens su bile jedne od rijetkih favoritkinja koje su izborile drugo kolo...

Prva nositeljica turnira Simona Halep imala je teži posao protiv Polone Hercog. Čak dva i pol sata trebalo je Rumunjki da dođe do slavlja u tri seta.

Dominacija Halep u prvom setu kojeg je dobila sa 6:1 nije se nastavila u nastavku jer je Hercog uspjela izjednačiti s jednakih 6:1. Velika napetost razriješena je tek u 13. igri trećeg seta. Halep je imala dva puta break prednosti i čak šest meč lopti, ali uspjela je slaviti tek nakon tie-breaka.

Ništa manje zahtjevan zadatak imala je Elise Mertens kojoj je također trebalo više od dva i pol sata za slavlje nad Jasmine Paolini. U prvom setu Belgijka je slavila sa 7:5, ali Paolini izjednačuje u nastavku sa 6:4.

Konačno, u trećem setu, nakon nove velike borbe i niz preokreta, Mertens uspješno dolazi do pobjede sa 6:3.

Napomenimo kako je u prvom kolu bez pobjede ostalo niz nositeljica. Peta nositeljica Ekaterina Aleksandrova s 2:0 u setovima poražena je od kvalifikantice Lesije Tsurenko. Šesta nositeljica Anastasija Pavljučenkova također je s 2:0 poražena od Arantxe Rus.

Istim rezultatom poražene su i sedma nositeljica Veronika Kudermetova koja je izgubila od Eugenie Bouchard koja je došla u Prag s pozivnicom te osma nositeljica, domaća tenisačica Barbora Strycova. Od nje je bolja bila Sara Sorribes Tormo.

WTA Prag, 1. kolo:
Jasmine Paolini (ITA) - Elise Mertens (BEL, 3) 5:7 6:4 3:6
Arantxa Rus (NIZ) - Anastasija Pavljučenkova (RUS, 6) 7:5 6:2
Ekaterina Aleksandrova (RUS, 5) - Lesia Tsurenko 2:6 4:6
Simona Halep (RUM, 1) - Polona Hercog (SLO) 6:1 1:6 7:6(3)
Sara Sorribes Tormo (ŠPA) - Barbora Strycova (ČEŠ, 7) 7:6(3) 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!