Rukomet

Ašanin: 'Na dobrom smo putu, radimo dobro, imamo nove ljude u momčadi i pokušavamo to posložiti'

Branimir Korać • četvrtak, 13.08.2020.
Ašanin: 'Na dobrom smo putu, radimo dobro, imamo nove ljude u momčadi i pokušavamo to posložiti'
Foto: Pixsell

Novi trener, novi igrači, vidjet ćemo što će to na kraju donijeti. U ogledu protiv Nexea Zagreb je pokazao dobrih stvari, ali i nekih situacija na kojima se treba raditi...

Rukometaši PPD Zagreba odigrali su pripremnu utakmicu protiv Nexea i upisali su pobjedu 30:24. U svlačionici je dosta novih igrača, dosta onih iz prošle sezone nema i trebat će vremena da se stvari poslože.

Novi kapetan Matej Ašanin svjestan je toga, a nada se kako Zagreb može napraviti nešto više u novoj sezone.

"Znate kako je, jedno je na papiru, a drugo je uživo. Moramo to dokazati na terenu. Na dobrom smo putu, radimo dobro, imamo nove ljude u momčadi i pokušavamo to posložiti. Ali, ja mislim da se možemo boriti i da možemo doći daleko, ako će se igrati SEHA liga, Liga prvaka i to. Možemo vrlo daleko. Teško je, u pogonu smo, hvala Bogu svi smo zdravi. Sve je dobro za sad, nema nikakvih ozljeda nakon duge stanke. Korone isto nema. Testirali smo se, zdravi smo i negativni. Samo nam ostaje da igramo rukomet", kaže Ašanin za net.hr.

David Mandić ističe kako su svi u momčadi disciplinirani i nema iskakanja, pazi se jako dobro da ne dođe do zaraze koja bi zakomplicirala život svima.

"Svi dečki su zdravi što je najbitnije. Nema korone, idemo svako malo na testiranja. Uvijek smo negativni što je jako dobro. Pazimo se, preporučili su nam da ne idemo po kafićima i zatvorenim prostorima. Da se razumijemo, odemo mi na piće, ali više u neko otvoreni prostor, na terasu, da smo vani. Držimo se preporuka da nismo u zatvorenom prostoru. Jedemo samo kod kuće. Pazimo se, pa ćemo vidjeti kako će to krenuti kad počnu utakmice."

Novo ime i veliko pojačanje je Žiga Mlakar od kojeg se očekuju velike stvari.

"Za sad je u Zagrebu sve OK. Igrali smo i jednu prijateljsku utakmicu, radimo malo i s loptom, ne samo na fizici. Sad će se sve polako prebaciti sto posto na rukomet. Za sad je sve u redu, ekipa je super, dečki su super, ako ćemo nastaviti ovako raditi, trenirati, ovim tempom, mislim da će biti sve dobro."

Više pročitajte na net.hr.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!