Košarka

Odlični Šarić i Phoenix Sunsi završili s omjerom 8-0, doigravanje ipak jako visi

Branimir Korać • petak, 14.08.2020.
Odlični Šarić i Phoenix Sunsi završili s omjerom 8-0, doigravanje ipak jako visi

Phoenix Sunsi jedina su momčad koja je u Orlandu bila nedodirljiva i upisala svih osam pobjeda. Na žalost za njih, čini se kako to neće biti dovoljno...

Još kada su dolazili u Orlando, gotovo nitko nije vjerovao da se Phoenix Sunsi mogu vratiti u borbu za doigravanje. Međutim kako je vrijeme prolazilo, oni su odbijali izgubiti i nada je postajala sve veća. I nisu izgubili do kraja, sve su mečeve dobili i još uvijek nisu u doigravanju. Može se reći da su od njega dalje nego što su bliže.

Istovremeno dok su Sunsi punili koš Dallasa, Memphis je isto radio protiv Bucksa. Sada je za Phoenix ostala još samo jedna nada, a to su Brooklyn Netsi koji bi morali svladati Blazerse da bi Sunsi ostali u igri.

U svemu tome postoji jedan problem. Blazersima je ovo utakmica biti ili ne biti, utakmica sezone. Oni su s pobjedom osmi i imaju veliku prednost u play-inu. S porazom padaju na deseto mjesto i Sunsi prolaze u play-in, a Blazersi idu kući.

Poučeni sastavima s kojima se igralo posljednjeg dana, a s obzirom da su Netsi kako god okrenete sedmi, može se očekivati da će i kod njih najvećim dijelom susreta igrati oni s klupe. Kada su Netsi u pitanju to je još ekstremnije jer su u Orlandu ionako bez velikog broja bitnih igrača.

Blazersi imaju meč loptu pobijedili su u Orlandu puno jače momčadi od ovih Netsa, Lillard igrao fantastično i bila bi prvorazredna senzacija da ovo ne iskoriste.

I Dallas je protiv Sunsa igrao sa šarenom postavom. Kristaps Porzingis nije niti bio u postavi, a Luka Dončić odradio je tej 13 minuta, tek dio prvog poluvremena.

Devin Booker predvodio je Sunse s 27 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Dario Šarić još jednom je bio dobar te je upisao za 26 minuta 16 poena (4/7 za dva, 2/3 za tri, 2/4 slobodna), šest skokova i dvije asistencije. Kod Dallasa po 18 poena upisali su Boban Marjanović (20 poena) i Luka Dončić (pet skokova).

Memphis se pobrinuo da Sunsi s dosta pesimizma čekaju kraj dana, slavio je protiv Milwaukee Bucksa sa 119:106. I ovdje je društvo s klupe vodilo glavnu riječ, Giannis Antetokounmpo je ionako suspendiran i nije mogao nastupiti.

Memphis su predvodili Dillon Brooks s 31 poenom, Jonas Valančiunas s 26 poena, 19 skokova i 12 asistencija te Ja Morant s 12 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Kod Bucksa Brook Lopez imao je 19 poena i devet skokova.

U nebitnim utakmicama Kingsi su svladali Lakerse, a Wizardsi Celticse.

NBA:
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 128:102
Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 119:106
LA Lakers - Sacramento Kings 122:136
Boston Celtics - Washington Wizards 90:96

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!