Tenis

Serena bolja u dvoboju sestara Williams, ispala peta nositeljica

Matej Kačan • petak, 14.08.2020.
Serena bolja u dvoboju sestara Williams, ispala peta nositeljica

Drugo kolo WTA turnira u Lexingtonu je u četvrtak donijelo veliki dvoboj sestara Williams, ali i pokoje iznenađenje u drugim mečevima. Tako je iz natjecanja ispala šesta nositeljica Magda Linette...

I u američkom Lexingtonu se polako vidi obrazac koji smo naučili gledajući povratak vrhunskog tenisa u Palermu. Mečevi skloniji iznenađenjima su oni u kojima igraju domaće igračice pa su i u četvrtak tenisačice iz SAD slavile u svim mečevima u kojima su igrale.

Oko toga nije bilo dileme u dvoboju dvije predstavnice SAD-a, sestara Serene i Venus Williams. Deveta igračica svijeta i prva nositeljica Serena je od sestre izgubila prvi set sa 6:3, ali je odmah uzvratila istom mjerom, a onda i dodala 6:4 za prolazak u četvrtfinale nakon dva sata i 20 minuta igre.

Prednost domaćeg terena dobro je iskoristila i 49. igračica svijeta Jennifer Brady koja je u dva seta i za brzih sat i devet minuta igre svladala šestu nositeljicu turnira Magdu Linette. Nije Poljakinja pružila velik otpor te sa samo pet osvojenih gemova završava svoj put.

Svoj status nositeljice nije opravdala ni Julija Putinceva koja je s mjesta pete nositeljice izgubila od 63. tenisačice svijeta, Švicarke Jul Belen Teichmann. Kazahstanka je za sat i pol vremena osvojila tek četiri gema te ide kući sa 6:2 i 6:2.

U posljednja dva meča je veliko iznenađenje počinila 302. tenisačica svijeta Catherine Cartan Bellis koja je izbacila Jessicu Pegulu, dok je Shelby Rogers svladala Kanađanku Fernandez.

WTA Lexington, drugo kolo:
Jennifer Brady (SAD) - Magda Linette (POL, 6) 6:2, 6:3
Jil Belen Teichmann (ŠVI) - Julija Putinceva (KAZ, 5) 6:2, 6:2
Serena Williams (SAD, 1) - Venus Williams (SAD) 3:6, 6:3, 6:4
Catherine Bellis (SAD) - Jessica Pegula (SAD) 6:3, 6:2
Shelby Rodgers (SAD) - Leylah Annie Fernandez (KAN) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!