Ostali sportovi

Marin Ranteš ipak nije uspio, nakon ozljede ramena završio kao peti

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 16.08.2020.
Marin Ranteš ipak nije uspio, nakon ozljede ramena završio kao peti

Izgleda kako domaći teren na Pannonian Challengeu donosi peh najboljem hrvatskom BMX vozaču, godinama ga prati serija padova u finalu...

Unatoč padu u prvoj vožnji i ozljedi ramena, naš najbolji BMX vozač osvojio je peto mjesto na Pannonian Challengeu te prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske održanom u istom danu na osječkom festivalu ekstremnih sportova. No, unatoč padu i ozljedi Ranteš nije odustao od druge vožnje već je, unatoč problemu s ramenom, publici koja ga je ove godine isključivo pratila putem streaming servisa priredio show u kojem je pokazao neke od trikova koje je mjesecima pripremao. Naime, ovogodišnji Pannonian Challenge odvija se bez prisustva publike u skladu s propisanim epidemiološkim preporukama.

"Nije ono što sam očekivao, prva vožnja mi je bila super sve do 15 sekundi prije kraja jer sam pao. U drugoj vožnji me je nažalost mučilo rame zbog prethodnog pada, ali nastavio sam koliko sam mogao i mogu ipak biti sretan. Ovogodišnji Pannonian je drugačiji, nema publike, ali vjerujem da su nas svi pratili putem interneta i televizije, tako se ovim putem, u ime svih vozača mogu samo zahvaliti Pannonian Challengeu što su uspjeli napraviti ovakav odličan događaj u tako teškoj situaciji", rekao je Marin Ranteš, kojemu je ovo bio osmi nastup u Osijeku.

Osječki park ovoga puta nije bio mjesto trijumfa niti za najboljeg BMX-era svijeta Daniela Dhersa, koji se plasirao na tek treće mjesto, a mjesto na postolju izgubili su i Francuz Anthony Jeanjean, Talijan Alessandro Barbero te Čeh Michael Beran, sve velikani svjetske BMX scene. Naime, ove su godine neki novi klinci nadjačali titane i legende BMX sporta!

Drugo mjesto osvojio je Francuz Istvan Calliet, a slavio je Britanac Jack Clark kojeg su u Osijeku prozvali Clark - King of the park.

"Ovo mi je peta godina na Pannonian Challengeu i prvi puta sam uspio pobijediti, stoga sam jako, jako sretan – bez riječi sam. Hvala Pannonianu i svima na ovako sjajnom događanju i atmosferi, bilo je uistinu nevjerojatno i svakako ću se vraćati u Osijek još mnogo godina. Što se tiče natjecanja, ono je bilo mnogo opuštenije bez publike, što je meni išlo u prilog jer se ponekad borim s pritiskom, pa mi je ovo došlo kao opuštenije nadmetanje s prijateljima. Na kraju, drago mi je da se BMX vraća u normalu. Ovo je jedino natjecanje ekstremnog sporta u vrijeme pandemije, koje se pokazalo izrazito uspješnim", istaknuo je pobjednik Jack Clark, kojemu je Osijek jedan od najljepših gradova u kojima je bio, pa mu ne smetaju ni dosadni komarci.

Fond nagrada za BMX disciplinu je 5000 eura.

Na samoj dodjeli medalja i nagrada, Pannonian Challenge je još jednom dodijelio najveću, divovsku medalju Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, čime je cijeli subotnji spektakl u potpunosti zaokružen. Nakon ovog ogromnog uzbuđenja, kojemu je preko live streama i televizijskog prijenosa svjedočila globalna publika željna ekstremno sportskih događaja i natjecanja, posljednji događaj 21. Pannonian Challengea u nedjelju donosi energično Romobil (Scooter) natjecanje, na kojemu će između ostalih nastupiti i Goran Karačić, jedan od najpoznatijih hrvatskih romobil vozača koji je osječkoj publici još prošle godine demonstrirao čari ovog sve popularnijeg sporta. U svemu tome, jedno je već sada sigurno – Pannonian Challenge je i u ovim izvanrednim uvjetima uspio napraviti spektakl i festival na svjetskoj razini, opravdavši tako očekivanja svih sportaša, ali i gledatelja ispred malih ekrana. Podsjetimo se, ovogodišnji Pannonain Challenge odvija se bez publike, u cijelosti se preselio u virtualnu dimenziju putem Internet i TV prijenosa i jedino je međunarodno natjecanje ekstremnog sporta koje se do sada, a vrlo je izgledno i do kraja godine, održava u svijetu!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!