Košarka

Dončićevi problemi s osobnim pogreškama nisu zaustavili Maverickse, Zubac se nije naigrao

Branimir Korać • četvrtak, 20.08.2020.
Dončićevi problemi s osobnim pogreškama nisu zaustavili Maverickse, Zubac se nije naigrao

Dallas Mavericksi i Utah Jazz pobjedom u drugom susretu su izjednačili u seriji na 1-1. Toronto Raptorsi i Boston Celticsi nisu poklekli i poveli su s 2-0...

LA Clippers - Dallas Mavericks 114:127 (1-1)

Dugo su Mavericksi vagali hoće li igrati Kristaps Porzingis ili ne. Znalo se da bez njega imaju vrlo smanjene šanse i da će Clippersi puno lakše doći do 2-0 u seriji. Opet s druge strane postojao je rizik pogoršavanja ozljede i završetak sezone za Porzingisa, međutim uoči susreta stanje s koljenom bilo je zadovoljavajuće i Latvijac je nastupio.

Nastupio je i bio jedan od ključnih igrača. Odigrao je vrlo dobru utakmicu i pomogao Dallasu da dođe do pobjede, posebno u trenucima kada Mavericksi nisu mogli računati na Luku Dončića. Dončić je imao problema s osobnim pogreškama i u drugom poluvremenu odradio je tek devet minuta, ali to nije spriječilo Dallas da dođe do pobjede.

Dončić je unatoč smanjenoj minutaži upisao 28 poena, osam skokova i sedam asistencija dok je Porzingis dodao 23 poena i sedam skokova. Boban Marjanović za samo deset minuta upisao je 13 poena i devet skokova. S druge strane Kawhi Leonard ubacio je 35 poena uz deset skokova, Lou Williams dodao je 23poena i sedam asistencija, a Ivica Zubac za 18 minuta ostao je na tri poena (1/2 za dva, 1/2 slobodna) i četiri skoka.

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 128:101 (2-0)

Philadelphia ne izgleda dobro bez Bena Simmonsa i iza nje je još jedan poraz u seriji protiv Bostona. Celticsi igraju vrlo dobro, Jayson Tatum je u odličnoj formi, a Sixersi moraju shvatiti da se moraju puno više potruditi ako žele barem otkinuti pokoju pobjedu Celticsima.

Ovdje su dobro krenuli i nisu izgledali loše u početku, međutim kada je Boston dostigao radnu temperaturu i podignuo ritam igre, Sixersi to više nisu mogli pratiti, sve više su zaostajali i na kraju su upisali visok poraz.

Jayson Tatum igra svoju najbolju košarku u doigravanju i zasad je nezaustavljiv. Što god su Sixersi probali, Tatum je imao rješenje i punio je njihov koš.

Završio je s 33 poena (8/12 trica), pet skokova i pet asistencija, , Kemba Walker dodao je 22 poena, a Jaylen Brown 20 poena i pet skokova. Kod Sixersa Joel Embiid ubacio je 34 poena uz deset skokova, Josh Richardson 18 poena, a Tobias Harris 13 poena uz 11 skokova.

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 104:99 (2-0)

Jedini noćašnji dvoboj koji je ponudio neizvjesnost bio je onaj između Toronta i Brooklyna. Raptorsi su odnijeli novu pobjedu i poveli s 2-0 u seriji, ali imali su pune ruke posla i nisu lako slavili.

Oslabljeni Netsi bez velikog broja igrača koji bi sigurno igrali, bore se i dalje i ne žele potpisati kapitulaciju. Ovdje su imali prednost i na ulasku u zadnju dionicu, međutim vrlo brzo su Raptorsi preuzeli kontrolu nad rezultatom i priveli susret kraju.

Predvodili su ih s po 24 poena Fred VanVleet (deset asistencija, pet skokova) i Norman Powell (šest skokova) dok je Kyle Lowry dodao 21 poen i devet skokova.

Kod Brooklyna Garrett Temple ubacio je 21 poen (5/11 trica), po 14 poena i 15 skokova imali su Jarrett Allen i Joe Harris, 17 poena ubacio je Timothe Luwawu-Cabarrot, a 16 poena uz 11 asistencija i šet skokova Caris LeVert.

Denver Nuggets - Utah Jazz 105:124 (1-1)

Jazzeri su s rekordnih 20 trica otišli do pobjede protiv Denver Nuggetsa sa 124:105. Nuggetsi tako nisu uspjeli upisati i drugu pobjedu u seriji, a ovdje su odigrali dosta loše i trener Malone razočaran nije štedio igrače od kritika.

U svakom segmentu igre Nuggetsi su nadigrani i Jazzeri su napokon odigrali pravu i kvalitetnu utakmicu u kojoj su pokazali zašto su ih mnogi prije početka sezone vidjeli za dark horsea na Zapadu.

Sa sjajnim igrama nastavio je Donovan Mitchell koji je upisao 30 poena (6/7 trica) uz osam asistencija dok je Jordan Clarkson dodao 26 poena. Kod Nuggetsa po 28 poena upisali su Michael Porter (6/9 trica, šest skokova) i Nikola Jokić (11 skokova i šest asistencija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!