Liga prvaka, nokaut faza, Finale, 23.08.2020, 21:00 h, Lisabon, Luz
Suci: Daniele Orsato (Italija)
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
0:1(0:0) Bayern
Kingsley Coman 59'
Bayern

Bayern do šestog naslova, PSG ostao kratak za Comanov pogodak!

Matej Kačan • nedjelja, 23.08.2020.
Bayern do šestog naslova, PSG ostao kratak za Comanov pogodak!

Gotova je nogometna sezona 2019/20. Posljednji susret sezone bio je i onaj najveći, finale Lige prvaka koje je pripalo Bayernu i to pogotkom Kingsleyja Comana...

Paris Saint-Germain
Bayern
Paris Saint-Germain
Bayern
1
Keylor Navas
4
Thilo Kehrer
2
Thiago Silva
3
Presnel Kimpembe
14
Juan Bernat
(do 80')
21
Ander Herrera
(do 72')
5
Marquinhos
8
Leandro Paredes
(do 65')
11
Angel Di Maria
(do 80')
7
Kylian Mbappe
10
Neymar
Pričuvni igrači
6
Marco Verratti
65'
23
Julian Draxler
72'
20
Layvin Kurzawa
80'
17
Eric Maxim Choupo-Moting
80'
Trener
Thomas Tuchel
1
Manuel Neuer
32
Joshua Kimmich
17
Jerome Boateng
(do 25')
27
David Alaba
19
Alphonso Davies
6
Thiago Alcantara
(do 86')
18
Leon Goretzka
22
Serge Gnabry
(do 68')
25
Thomas Müller
29
Kingsley Coman
(do 68')
9
Robert Lewandowski
Pričuvni igrači
4
Niklas Sule
25'
14
Ivan Perišić
68'
10
Philippe Coutinho
68'
24
Corentin Tolisso
86'
Trener
Hansi Flick

Savršena sezone Bayern Müchena u Ligi prvaka privedena je kraju novom pobjedom i to onom najvećom, za ušati trofej Lige prvaka. Šesti naslov slave Bavarci, i to savršen sa svim pobjedama od početka do kraja.

Heroj je na kraju Kingsley Coman kojeg je Hansi Flick odabrao u startnih 11 umjesto Ivana Perišića, a ovaj mu se odužio pogotkom vrijednim trofeja. No dobio je i Hrvat svoju priliku ulaskom u 69. minuti.

Utakmica je krenula u sjajnom visokom ritmu, s visokim pritiskom obje ekipe kojeg su se protivnici lošije rješavali pa smo gledali ozbiljne situacije pred oba gola kojima je ipak nedostajao zadnji pas za pravu situaciju.

Prva prava ozbiljna šansa stigla je u 18. minuti kad je u jako dobru poziciju došao Neymar koji tuče iz blizine, ali Manuel Neuer

Samo četiri minute kasnije imamo zicer i na drugoj strani. Robert Lewandowski je pronašao milimetar prostora i to je bilo dovoljno da najbolji strijelac današnjice izvuče sjajnu situaciju i iz okreta zapuca, ali u stativu.

Gotovo u sljedećoj akciji dobro kombiniraju Herrer i Di Mmaria, ali Argentinac puca preko gola i nakon toga malo pada frekvencija stopostotnih prilika, ali je ritam i dalje visok. Probao je još Lewandowski glavom, a Kylian Mbappe puca točno u Neuera.

U završnici prvog dijela imamo zanimljivu situaciju u kojoj Nijemci traže penal. Coman je prošao Kehrera, ovaj mu drži ruku na ramenu, možda malo predugo. Coman je pao, ali sudac odmahuje rukom i na poluvremenu je 0:0.

U drugom dijelu nismo vidjeli toliko od igre sve do 59. minute kad je Bayern matirao PSG u tri poteza. Kombiniralo se s desne strane, lopta je došla do Kimmicha koji ubacuje, a na drugoj stativi je sam Coman koji pogađa za 1:0.

Pokušao je malo kasnije Coman iz iste akcije, ali ovaj put čisti Thiago Silva. Napao je PSG nakon toga, podignuo ritam i krenuo po gol, a prvu veliku šansu ima Marquinhos nakon što ga je fantastičnom petom proigrao Di Maria. No zadnji vezni puca točno u Neuera.

Malo kasnije je Neymar na krilo izbacio Mbappea, ovaj dribla i zabada u sredinu, ali su na njega stigla dvojica u crvenom i Mbappe pada, Francuzi traže penal, ali Orsato kaže da ni od ove situacije nema ništa.

Nije nikako PSG uspijevao doći do one stopostotne prilike i izjednačenja pa je nervoza samo rasla. Parižani su počeli udarati agresivno, Bavarci samo čekaju kraj i igra se pomalo raspada na male bljeskove presječene prekršajima.

U pet minuta nadoknade, najkraće na svijetu za PSG, a najduže za Bayernsu Parižani imali sjajnu šansu, ali Neymarovu loptu nije uspio u loptu pogurati Choupo-Moting, već je promašio loptu i nije heroj kao u četvrtfinalu s Atalantom.

Do kraja Parižani nisu stigli do prilike i Bavarci slave svoj trofej, šesti u klupskoj povijesti u Ligi prvaka. PSG je ostao kratkih rukava u svom prvom finalu i ima za čim žaliti.

Paris Saint - Germain - Bayern München Rezultati uživo

Liga prvaka, finale:
Bayern München - PSG 1:0

Liga prvaka, nokaut faza

finale

PSG0:1Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!