Liga prvaka, kvalifikacije, 2. pretkolo, 26.08.2020, 19:00 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Juan Martinez Munuera (Španjolska)
Lokomotiva
Lokomotiva
0:1(0:1) Rapid Beč
Ercan Kara 32'
Rapid Beč

Lokomotiva nemoćna, bečki Rapid ipak prolazi dalje

Jan Šneler • srijeda, 26.08.2020.
Lokomotiva nemoćna, bečki Rapid ipak prolazi dalje
Foto: Pixsell

Nakon dugo vremena Hrvatska je imala dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali Lokomotiva definitivno nije pružila maksimum protiv bečkog Rapida...

Rapid Beč
Lokomotiva
Rapid Beč
3
(do 61')
8
(do 72')
17
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Goran Tomić
1
Richard Strebinger
22
Filip Stojković
20
Maximilian Hofmann
30
Leo Greiml
31
Maximilian Ullmann
16
Dejan Petrovič
39
Dejan Ljubičić
36
Kelvin Arase
(do 75')
9
Taxiarchis Fountas
(do 87')
10
Thomas Murg
(do 64')
29
Ercan Kara
Pričuvni igrači
14
Srđan Grahovac
64'
13
Thorsten Schick
75'
32
Koya Kitagawa
87'
Trener
Dietmar Kühbauer

Iako su se mnogi nadali kako bi Lokomotiva mogla iznenaditi protiv Rapid Beča, u nastavak kvalifikacija za Ligu prvaka idu Austrijanci. Lokomotiva nije pružila spektakularnu igru, teško se i sjetiti neke ozbiljnije prigode, a kada je tako, bespredmetno je očekivati prolaz dalje.

Od samog početka susreta, bečki Rapid preuzeo je kontrolu nad utakmicom. Lokomotiva se postavila vrlo čvrsto i nekoliko puta pokušala zaprijetiti iz kontranapada.

Nismo puno toga vidjeli na samom početku, a zanimljivo je bilo u 30. minuti. Niti nakon usporedne snimke nije kristalno čisto je li kod duela Marija Ćužea i Richarda Strebingera u kaznenom prostoru bilo dovoljno kontakta za jedanaesterac.

Nažalost, sudac Juan Martinez Munuera nije pokazao na bijelu točku, a dvije minute kasnije Rapid je poveo. Nakon velike gužve u petercu, Krunoslav Hendija sjajno brani dva puta, no njegovi braniči ne reagiraju i iz trećeg udarca Ercan Kara zabija za 0:1.

Do kraja prvog dijela većih prilika nije bilo, a Lokomotiva je ipak pokušala neku hrabriju i ofenzivniju taktiku. U nastavku susreta Goran Tomić uveo je Sammira koji je neočekivano ostao na klupi na početku susreta.

Upravo je bivši hrvatski reprezentativac bio kreator nekoliko solidnih pokušaja u nastavku, ali bez promjene rezultata. Ako već nije reagirao u 32. minuti, Denis Kolinger iskupio se u 63. minuti kada je doslovno s gol linije dva puta izbijao loptu.

Lokomotiva je bila bolja u nastavku, pokušavala pritisnuti Rapid i pronaći rupu u gostujućoj obrani, ali igralo se jako sporo i niti jednu ozbiljniju priliku Lokomotiva nije stvorila.

Rapid je tako pobjedom osigurao prolaz u treće pretkolo Lige prvaka za neprvake i automatski plasman u skupine Europske lige. S druge strane, Lokomotiva seli u treće pretkolo Europske lige.

Nije ovo toliko iznenađenje, ali velika je šteta da Lokomotiva nije hrabrije zaigrala i nešto više pokušala protiv Rapida. Austrijska momčad je dobro organizirana i čvrsta, ali mora se priznati kako su Lokosi razočarali.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

PAOK3:1Bešiktaš
Tirana0:1Crvena zvezda
AZ Alkmaar3:1 *Viktoria Plzeň
Celje1:2Molde
Qarabağ2:1Šerif Tiraspol
Suduva0:3Maccabi Tel Aviv
Lokomotiva0:1Rapid Beč
Ludogorec Razgrad0:1Midtjylland
CFR Cluj5:6 **Dinamo
Dinamo Brest2:1Sarajevo
Legia Varšava0:2 *Omonia
Young Boys3:1Klaksvik
Celtic1:2Ferencvaros

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!