Nogomet

Vlašić i Bistrović strijelci za CSKA, Lovren i Ćorluka remizirali bez golova

Matej Kačan • nedjelja, 30.08.2020.
Vlašić i Bistrović strijelci za CSKA, Lovren i Ćorluka remizirali bez golova
Foto: Pixsell

U šestom kolu ruske Premier lige su aktivni bili i Hrvati, a posebno su uspješni bili Kristijan Bistrović i Nikola Vlašić koji su zabili u pobjedi svog CSKA iz Moskve...

Dugo je CSKA iz Moskve držao tek minimalnih 1:0 na gostovanju kod Ahmata iz Groznog, ali su se onda pojavili Hrvati. CSKA je poveo preko Kuchaeva u 11. minuti, a nakon toga je domaćin imao svojih prilika za izjednačenje i povratak u susret.

Ni, da ne bude dramatične završnice se pobrinuo hrvatski dvojac u dresu CSKA. U 88. minuti je za 2:0 zabio Kristijan Bistrović koji je ušao u igru u 65. minuti, i to krasnim udarcem s ruba 16 metara nakon što je po podu iz slobodnjaka kombinirao s Nikolom Vlašićem.

Vlašić je za dvije minute asistenciji dodao i svoj pogodak za 3:0, i to novom ljepoticom za špice. Nekadašnji igrač Hajduka je s 20 metara snažno tukao iz slobodnog udarca, a domaći je vratar bio na lopti te ju je samo mogao skrenuti u mrežu jer je udarac bio prejak.

Treći je to pogodak za Vlašića u novoj sezoni nakon što je zabio Zenitu i Rubinu, a baš je Zenit igrao "hrvatski" dvoboj protiv Lokomotiva iz Moskve. Završilo je 0:0, a to znači da su dobar posao odradili Dejan Lovren i Vedran Ćorluka u obranama.

Nažalost, Ćorluka je zbog ozljede morao iz igre u nadoknadi, dok je Lovren odradio cijelu minutažu. Remizirao je i moskovski Dinamo koji je igrao s Ufom, a 90 minuta za Dinamo je odigrao Nikola Moro kojem je to prvi susret u prvih 11 nakon što je u prva tri ušao s klupe.

U nedjelju još od Hrvata nastupa i Danijel Miškić koji ima težak posao sa svojim Uralom protiv Sočija koji se drži u vrhu tablice sa Spartakom i Zenitom.

Rusija, Premier liga, šesto kolo:
Ufa - Dinamo Moskva 1:1
Lokomotiv Moskva - Zenit 0:0
Ahmat Grozni - CSKA Moskva 0:3

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!