Tenis

Oprostila se prva nositeljica, jedino Naomi Osaka prema očekivanjima do prolaza

Branimir Korać • četvrtak, 03.09.2020.
Oprostila se prva nositeljica, jedino Naomi Osaka prema očekivanjima do prolaza

Kod tenisačica dosta iznenađenja. Čak četiri nositeljice oprostile su se od turnira uključujući i prvopostavljenu Karolinu Pliškovu...

Dosta razočaranja u turniru tenisačica. U pet mečeva poslijepodnevnog programa čak četiri nositeljice su se oprostila od turnira.

13. nositeljica Alison Riske upisala je vrlo uvjerljiv poraz od sunarodnjakinje Ann Li, 128. igračice svijeta. Li je odnijela pobjedu uz samo tri izgubljena gema sa 6:0, 6:3. Riske je imala dvostruko više neprisiljenih pogrešaka nego winnera i drugačije nije moglo završiti.

Isto vrijedi i za 11. nositeljicu Elenu Ribakinu koja je također puno griješila i imala dvostruko više neprisiljenih pogrešaka. Shelby Rogers je to iskoristila i osigurala mjesto u trećem kolu.

Vrlo loš meč odigrala je Anastasija Sevastova koja je mogla čak i brže do poraza. Marta Kostjuk imala je priliku u drugom setu rano doći do breaka, a kako je Sevastova igrala, teško bi Ukrajinka ispustila tu prednost.

Nije Karolina Pliškova u željenom izdanju- Vidjelo se to još i u pripremi za US Openu gdje je u prvom kolu Cincinnatija poražena od Hromačove. Ovdje je naišla na raspoloženu Caroline Garciju, iskusnu Francuskinju koja sada ima omjer 4-3 protiv treće igračice svijeta.

Jedina koja je odradila posao kako treba je možda i glavna favoritkinja za osvajanje US Opena, Naomi Osaka, koja je ispustila samo tri gema protiv Camile Giorgi.

US Open, drugo kolo:
Ann Li (SAD) - Alison Riske (SAD, 13) 6:0, 6:3
Shelby Rogers (SAD) - Elena Ribakina (Kazahstan, 11) 7:5, 6:1
Marta Kostjuk (Ukrajina) - Anastasija Sevastova (Latvija, 31) 6:3, 7:6(5)
Caroline Garcia (Francuska) - Karolina Pliškova (Češka, 1) 6:1, 7:6(2)
Naomi Osala (Japan, 4) - Camila Giorgi (Italija) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!