Košarka

Tabakova Zielona Gora do druge pobjede preko Ramljakovog Slaska

Matej Kačan • petak, 04.09.2020.
Tabakova Zielona Gora do druge pobjede preko Ramljakovog Slaska
Foto: Pixsell

Nastavlja se poljsko košarkaško prvenstvo, a u drugom kolu Energa Basket lige je Zielona Gora Žana Tabaka uvjerljivo svladala Slask iz Wroclawa za koji je nastupio hrvatski krilni igrač Ivan Ramljak...

Nikakvih problema ni u drugom kolu poljske Energa Basket lige nisu imali Žan Tabak i njegova Zielona Gora. Tabakova je momčad zadržala stopostotni omjer uvjerljivim slavljem kod Slaska iz Wroclawa.

Za domaćina je igrao Ivan Ramljak, ali nije uspio pomoći svojoj momčadi da ponovi uspjeh iz prvog kola i pobjede te je tako sad na omjeru 1-1. Već nakon prve dionice je +12 za goru, a na poluvremenu je visokih 45:27.

Do kraja se prednost samo održavala do konačnih 78:58 za goste koji su tako na vrhu sa savršenih 2-0. Tabakovu je momčad predvodio Gabriel Lundberg sa 17 poena, a 14 je dodao Geoffrey Groselle.

Strahinja Jovanović je predvodio poražene s 15 poena, a Ramljak je za 24 minute ubacio dva poena (šut 1/3) uz pet skokova i asistenciju. Za Slask je nastupilo još jedno Hrvatima poznato ime, bivši centar Zadra Akos Keller je za 30 minuta ubacio četiri poena.

Poljska, Energa Basket liga, 2. kolo:
Slask Wroclaw - Zielona Gora 58:78

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!