Nogomet

BiH izborila remi kod Italije, Nizozemci s novim izbornikom svladali Poljsku

Matej Kačan • petak, 04.09.2020.
BiH izborila remi kod Italije, Nizozemci s novim izbornikom svladali Poljsku

Dva susreta Lige A u Ligi nacija odigrana su u skupini 1, a ugodno je iznenađenje načinila reprezentacija BiH koja je u Firenci izborila remi protiv favorizirane Italije...

Jako zadovoljni mogu biti ljubitelji BiH reprezentacije nakon susreta protiv Italije. Rezultat 1:1 sam je po sebi sjajan, ali još više veseli to da Zmajevi do toga nisu došli slučajno, već dobrom i organiziranom igrom uz još prilika.

Naravno, Italija je ipak pokazala više i dominirala je te je heroj BiH u nekoliko navrata pri 0:0 bio Ibrahim Šehić na vratima, ali su i gosti pokazali zube preko Armina Hodžića koji u 53. minuti gađa stativu.

No nisu dugo nakon toga trebali gosti čekati na vodstvo jer u 57. poentira čovjek koji je u Italiji već domaći, Edin Džeko. On je nakon kornera i malo glavometa stigao na loptu na šest metara te ju je pospremio u mrežu.

Nije se dugo čekalo na odgovor Talijana i već je u 67. minuti 1:1. Lorenzo Insigne je s lijeve strane poslužio Sensija koji puca s 14 metara, a lopta se odbija od nekog u bloku i ulazi u gol.

Do kraja su imale obje ekipe po dvije izgledne šanse, ali rezultat ostaje 1:1 i bosanski navijači mogu biti vrlo sretni i zadovoljni prikazanim od strane svoje ekipe.

Nakon što je Ronald Koeman otišao s mjesta izbornika Nizozemske kako bi preuzeo Barcelonu, njegovo je mjesto kao privremeno rješenje prihvatio dosadašnji pomoćnik Dwight Lodeweges. On je uspješnu premijeru imao protiv Poljske.

Njegova je momčad u Amsterdamu u potpunosti izdominirala goste koji su bez Roberta Lewandowskog stigli tek do dva udarca i samo jedne ozbiljnije prilike, one Piatekove u 33. minuti.

S druge je strane Nizozemska dominirala i nizala prilike, a nagrada je stigla u 61. minuti kad je Hans Hateboer nakon dobre duge lopte uposlio Stevena Bergwijna koji nema težak posao i šalje loptu u praznu mrežu za konačnih 1:0.

Već za tri dana imamo nove susrete u ovoj skupini i čeka nas veliki dvoboj Nizozemske i Italije u Amsterdamu, dok će BiH pobjedu tražiti u Zenici protiv Poljske.

Liga nacija, prvo kolo:
Italija - BiH 1:1
Nizozemska - Poljska 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!