Košarka

Raptorsi ne potpisuju predaju, Zubac dobar u trećoj pobjedi Clippersa

Branimir Korać • četvrtak, 10.09.2020.
Raptorsi ne potpisuju predaju, Zubac dobar u trećoj pobjedi Clippersa

Zanimljiva NBA noć je iza nas uz sjajan susret Celticsa i Raptorsa. Raptorsi su nakon dva produžetka izborili sedmu utakmicu. U drugom susretu Zubac i Clippersi poveli su s 3-1 u seriji protiv Nuggetsa...

Boston Celtics - Toronto Raptors 122:125 dva produžetka (3-3)

Raptorsi se ne daju i napravit će sve da ostanu na životu u ovoj seriji. Celticsi su ih imali na "voleju" u nekoliko navrata i tijekom ove šeste utakmice koju su mogli ubiti, stvoriti razliku i riješiti pitanje pobjednika.

U prvom poluvremenu održavali su Celticsi jedno vrijeme dvoznamenkastu prednost, bili su bolji protivnik te se činilo da će odvesti susret na svoju stranu, ali Raptorsi se nisu predavali i vratili su se u utakmicu. Zaostajao je Toronto praktički konstantno i u četvrtoj dionici gdje su Celticsi imali priliku doći do pobjede, ali Walker nije pogodio.

Odluka je pala tek u drugom produžetku i to u samoj završnici. Naime na ulasku u zadnju minutu Boston je vodio 117:115, no onda tricu ubacuje OG Anunoby pa Tatum gubio loptu, a Norman Powell ubacuje 2+1 za odvajanje na 121:117.

Uspjeli su si Celticsi pružiti priliku za tricu za treći produžetak nakon što je Powell pet sekundi prije kraja ubacio dva slobodna bacanja, ali Marcus Smart nije pogodio tricu i Toronto odnosi pobjedu 125:122.

Bilo je dramatično i teško, a sada i jedne i druge čeka težak psihološki ispit, sedma utakmica koja će dati putnika u finale Istočne konferencije gdje se već nalazi Miami Heat.

Ovdje su Toronto predvodili Kyle Lowry s 33 poena (6/10 trica), osam skokova i šest asistencija, Norman Powell s 23 poena, Fred VanVleet s 21 poenom, devet skokova i sedam asistencija, a OG Anunoby dodao je 13 poena i 13 skokova.

Kod Bostona Jaylen Brown ubacio je 31 poena uz 16 skokova, Jayson Tatum 29 poena uz 14 skokova i devet asistencija, a Marcus Smart 23 poena (6/11 trica) uz 11 skokova i deset asistencija.

Denver Nuggets - LA Clippers 85:96 (1-3)

Ivica Zubac i LA Clippersi dogurali su do treće pobjede i nalaze se na korak do prolaska u finale Zapadne konferencije. Denver Nuggetsi i u prošloj seriji s Utah Jazzom bio je ovdje, u zaostatku 3-1, međutim ovo je neka druge priča, Clippersi su ipak jači od Jazzera i teško će Nuggetsi ovo okrenuti.

Pobjedu Clippersima donijela je obrana, ponovno je bila na visokoj razini i Nuggetsi su spušteni na samo 85 poena. Dobar dio tih poena otpada na Nikolu Jokića koji je igrao puno, zabio 26 poena, ali nije bilo dovoljno.

Clippersi su utakmicu imali u potpunosti pod svojom kontrolom i nisu dopustili Nuggetsima d au biti pomisle kako su unutra i da će preuzeti stvari u svoje ruke.

Rano je LA poveo s 18 poen razlike da bi u drugo poluvrijeme Denver ušao bolje i izjednačio na 48:48. Međutim imali su Clippersi spreman odgovor, serija 21:5 i bijeg na plus 16 nakon čega više nije bilo dvojbe.

Zubac je odradio dobru utakmicu, nedostajao mu je jedan skok za double-double učinak, a imao je najveći plus/minus od svih igrača na parketu. S njim su Clippersi bili u plusu 12 poena.

Odradio je lijepih 30 minuta, 12 minuta više od Montrezla Harrella koji je ubacio više poena, ali Zupčev doprinos u obrani je nemjerljivo veći. U tih 30 minuta Zubac je ubacio 11 poena (4/9 za dva, 3/4 slobodna) uz devet skokova i dvije blokade.

Kawhi Leonard predvodio je Clipperse s 30 poena, 11 skokova i devet asistencija, a Harrell je dodao 15 poena. Kod Denvera Jokić je ubilježio 26 poena, 11 skokova i šest asistencija, a Jamal Murray 18 poena uz sedam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!