Automoto

Sebastian Vettel odlazi iz Ferrarija i vozit će za Aston Martin

Branimir Korać • četvrtak, 10.09.2020.
Sebastian Vettel odlazi iz Ferrarija i vozit će za Aston Martin

Sebastian Vettel neće se još dugo zadržati u Ferrariju, tek do kraja ove sezone, a to je bilo i za pretpostaviti. Novi angažman imat će u Aston Martinu, današnjem Racing Pointu...

Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel stavio je potpis na ugovor s Racing Pointom koji će od sljedeće sezone biti Aston Martin F1 Team.

"Drago mi je što napokon mogu objaviti ovu vijest, ponosan sam što ću sljedeće sezone biti dio Aston Martin F1 Teama. Ovo je nova avantura za mene sa stvarno legendarnom automobilističkom kompanijom. Impresioniran sam rezultatima koje je momčad ostvarila ove sezone i vjerujem da je budućnost još svjetlija", istaknuo je Vettel.

Ferrari je još ranije odlučio kako neće nastaviti suradnju s Vettelom koji je još prije nekoliko mjeseci započeo razgovore s Lawrenceom Strollom. Umjesto njega u Ferrari dolazi Carlos Sainz koji že voziti uz Charlesa Leclerca.

Vettel je potvrđen tek nakon što se otvorilo slobodno mjesto objavom Sergija Pereza da ba kraju sezone napušta momčćad. Vettel uskače na njegovo mjesto i vozit će uz gazdinog sina Lancea Strolla.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!