Košarka

Bilan najbolji u porazu Sassarija, Repeša do uvjerljivog slavlja

Matej Kačan • petak, 11.09.2020.
Bilan najbolji u porazu Sassarija, Repeša do uvjerljivog slavlja

Nastavlja se natjecanje u talijanskom Lega Super Kupu, a svoj prvi poraz u skupini D upisali su košarkaši Dinamo Sassarija koji su uz dobar učinak Mire Bilana u gostima minimalno poraženi od Brindisija...

Poprilično nesretno, nakon što je gotovo cijeli susret vodio, Dinamo Sassari upisao je svoj prvi poraz u četvrtoj utakmici skupine D Lega Super Kupa. Sassari je nakon slabijeg početka preuzeo konce te krajem prvog poluvremena i početkom treće dionice ima i dvoznamenkastu prednost, ali je sve ispustio.

Od polovice četvrte je egal, ali Sassari održava minimalno vodstvo sve do posljednjih sekundi kad Krubally Osman polaže za 95:95, a Sassari ne koristi čak tri prilike za novo vodstvo. Morali su gosti faulirati, a tek je jedno bacanje pogodio Ousman.

Ostalo je 15 sekundi pri 96:95, ali je polaganje za pobjedu Sassarija promašio Miro Bilan koji je bio najbolji igrač Sassarija s 18 poena i 13 skokova (7/15 za dva) za 25 minuta. Filip Krušlin je dodao 12 poena (4/8 trice) za 30 minuta na parketu.

U istoj skupini drugo mjesto drži Pesaro Jasmina Repeše koji je također na omjeru 3-1, a do treće je pobjede Repeša stigao protiv svog bivšeg kluba. Na gostovanju kod Virtus Rome je Pesaro bio vrlo uvjerljiv te je domaćina ostavio na samo 56 poena za visokih 23 razlike.

U sljedećem kolu će Pesaro ugostiti Brindisi, dok Bilan i Krušlin idu na lakše gostovanje u Rim.

Italija, Lega Super Kup:
Brindisi - Dinamo Sassari 96:95
Virtus Roma - Pesaro 56:89

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!