Tenis

Thiem preko Medvedeva do finala US Opena, Zverev prošao velikim preokretom

Matej Kačan • subota, 12.09.2020.
Thiem preko Medvedeva do finala US Opena, Zverev prošao velikim preokretom

S 3-0 u setovima, ali uz veliku borbu i dramu je Dominic Thiem preko Daniila Medvedeva došao do finala US Opena u kojem će igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva...

Kako bi i očekivali od susreta drugog i trećeg nositelja na Grand Slamu, susret Daniila Medvedeva i Dominica Thiema u polufinalu US Opena ponudi je sjajan tenis i pozamašnu dramu iako rezultat to ne govori.

Prvi je set Thiem riješio poprilično sigurno s dva breaka za 4:2 i 6:2 te je Rus bio dosta nesiguran na servisu jer je i za 2:2 morao spašavati jednu break loptu. No, od drugog seta kreće drama i ludnica.

Drugi set Medvedev odmah otvara oduzimanjem servisa i kreće s 2:0 te tu prednost zadržava do 5:4 kad je trebao servirati za set. No u taj gem kreće s 15:40 i Thiem radi break i vraća se u set. Već u sljedećem gemu opet imamo veliku dramu i čak 18 poena, a Medvedev propušta čak pet break lopti u jednom gemu.

Išli smo u trinaestu igru koja je opet bila dramatična. Medvedev je imao 6:5 i set loptu, ali sjajni Austrijanac spašava i to te s 9:7 osvaja drugi set. Nije to slomilo Rusa koji i treći set otvara s 3:0 i oduzimanjem servisa.

Ovaj put je bio još bliže setu jer je pri 5:3 imao 40:30 na svom servisu i set loptu, ali Austrijanac okreće i to, radi break i opet idemo u tie-break. Tamo Thiem kreće s 4:0, ali se Medvedev vraća do 5:4 za Austrijanca koji osvaja još jedan poen i ima dvije meč lopte. Iskoristio je drugu i prošao u finale nakon gotovo tri sata igre.

To mu je četvrto Grand Slam finale i drugo u nizu, a svoj prvi naslov na najvećim turnirima će tražiti protiv Nijemca Alexandera Zvereva.

Zverev je tamo došao fantastičnim preokretom protiv Pabla Carreno-Buste. Španjolac je imao 2-0 nakon 6:3 i 6:2 zahvaljujući sporim ulascima Nijemca u setove, ali kad je Zverev na početku setova stabilizirao servis, gledali smo drugu pjesmu.

Tako u treći Zverev kreće s 3:1 i završava ga sa 6:3 uz po još jedan izgubljen i oduzet servis, a i četvrtom imamo sličnu stvar kad Zverev prvi oduzima servis, Busta vraća, a Zverev ponavlja još jednom. Imao je Zverev na 5:3 čak tri break, ujedno i set lopte, ali je Španjolac spasio, ali Nijemac sigurno servira za 6:4.

U petom setu nije bilo problema, Zverev je odmah krenuo oduzimanjem servisa u prvom gemu, to je ponovio još jednom u posljednjem za 6:3 i finale.

US Open, polufinale:
Dominic Thiem (Austrija, 2) - Daniil Medvedev (Rusija, 3) 6:2, 7:6, 7:6
Alexander Zverev (Njemačka, 5) - Pablo Carreno-Busta (Španjolska, 20) 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!