Nogomet

Crvena zvezda ispala od Ciprana, Danci održali lekciju Švicarcima

Branimir Korać • četvrtak, 17.09.2020.
Crvena zvezda ispala od Ciprana, Danci održali lekciju Švicarcima

Osim dvoboja između Ferencvarosa i Dinama, odigrana su još četiri susreta u trećem pretkolu Lige prvaka, a dva prolaza su odlučena boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Danski Midtjylland napravio je sjajan posao i izborio je mjesto među onim momčadima koje će kroz play-off Lige prvaka pokušati doći do grupne faze. Ugostio je Young Boys, očekivala se otvorena utakmica i težak posao za Dance, ali Midtjylland je dominirao, bio je bolji protivnik i zasluženo je slavio.

Otvorilo mu se u 51. minuti kada je lopta nakon ubačaja iz prekida nespretno pogodila Jordana Leforta i od njega se odbila u mrežu Švicaraca. Deset minuta kasnije već je 2:0. Ubačaj s lijeve strane, vratar gostiju lagano je tek odbio do Kabe koji pronalazi pred golom slobodnog Andersa Dreyera, a on pogađa za 2:0. Točku na i domaćin je stavio u 84. minuti, sjajna lopta u prostora za Awera Nabila, Švicarci su bili uvjereni da je zaleđe i ostavili su ga samog, a vratar mu je uspio obraniti prvi, no ne i drugi pokušaj.

Molde se provukao na neutralnom terenu na Cipru i prolazi dalje. Protiv Qarabaga je prošao boljim izvođenjem jedanaesteraca iako je domaćin u 120 minuta bio bolji protivnik iako je Molde u produžetku promašio kazneni udarac. Presudio je jedan jedini neiskorišteni jedanaesterac i to u šestoj seriji kada Badavi Husejnov nije zabio. Inače u 102. minuti Norvežani su imali idealnu priliku za vodstvom, ali kazneni udarac Etzazu Hussainu brani Mahamadaliev.

Filip Ozobić kod Qarabaga igrao je do 82. minute kada ga je zamijenio Patrick Andrade.

Ciparska Omonia je iznenadila Crvenu zvezdu i izbacila ju je boljim izvođenjem jedanaesteraca. U 120 minuta bilo je 1:1, Beograđani su imali više prilika, ali nisu ih iskoristili i otišlo se u raspucavanje gdje je domaćin bio mirniji.

Omonia je povela u 31. minuti golom Michaela Luftnera nakon kornera koji je sjajno izveo Gomez i skoro izravno zabio, Borjan je loše reagirao i Luftner je praktički s gol crte pogodio. Zvezda je izjednačila u sudačkoj nadoknadi prvog dijela preko Mirka Ivanića. U raspucavanju nisu pogodili Diego Falcinelli i Miloš Degenek, a zadnji penal za domaćina realizirao je dobro nam poznati Jan Lecjaks.

Jedan pogodak presudio je u Tel Avivu gdje je Maccabi bio bolji od Dinama iz Bresta s 1:0. Izraelci su do jedinog gola došli s 11 metara i to u 50. minuti kada je precizan bio Dan Biton.

UEFA Liga prvaka, treće pretkolo:
Midtjylland - Young Boys 3:0
Qarabag - Molde 5:6 penali (0:0)
Omonia - Crvena zvezda 4:2 penali (1:1)
Maccabi Tel Aviv - Dinamo Brest 1:0

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

Dynamo Kijev2:0AZ Alkmaar
PAOK2:1Benfica
Gent2:1Rapid Beč
Omonia4:2 **Crvena zvezda
Qarabağ5:6 **Molde
Maccabi Tel Aviv1:0Dinamo Brest
Ferencvaros2:1Dinamo
Midtjylland3:0Young Boys

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!