Nogomet

Hajduk ipak ide u Tursku, Tottenham se provukao u Bugarskoj

Matej Kačan • četvrtak, 17.09.2020.
Hajduk ipak ide u Tursku, Tottenham se provukao u Bugarskoj

Nakon susreta u azerbajdžanskoj prijestolnici, nogometaši Hajduka su saznali svog protivnika u trećem pretkolu Europske lige. To će biti Galatasaray koji je s 3:1 svladao Neftči...

Susret Neftčija i Galatasaraya u Bakuu ipak nije ponudio velika iznenađenja pa su nogometaši Hajduka ipak za svog protivnika u trećem pretkolu Europske lige dobili tursku momčad.

Imao je Neftči početkom drugog poluvremena aktivnih 1:1, ali je odmah nakon svog gola primio drugi i Turci su sigurno kraju priveli susret. Galatasaray je u vodstvo doveo Mbaye Diagne u 19. minuti, a izjednačio je Mbodj u 46.

No, već u 48. je 2:1 golom Luyindame, a konačnih 3:1 za susret s Hajdukom je postavio Diagne svojim drugim golom u 63. minuti. I po statistici je Galatasaray bio bolja momčad s više lopte u nogama i udaraca i Splićane sigurno čeka težak protivnik.

Nogometaši Tottenhama jedva su se provukli u treće pretkolo nakon ludnice u Bugarskoj. Domaći Lokomotiv iz Plovdiva je dugo držao nulu, a onda je i poveo golom Mincheva u 71., ali onda kreće ludnica.

U gužvi pred golom domaćina su bugarski igrači branili svoj gol rukama pa su u 80. minuti dobili dva crvena kartona, a Tottenham je dobio penal kojeg je realizirao Harry Kane. Nije se Lokomotiv mogao braniti s devetoricom pa Ndombele u 85. kompletira preokret Tottenhama.

Ante Aralica je odradio 67 minuta kod domaćina, a nastupilo je još nekoliko Hrvata. Robert Mudražija bio je heroj svog Kopenhagena kod Göteborga s golom i asistencijom u preokretu.

Vodili su Šveđani do 83. minute kad Hrvat sjajno poentira desno iskosa, a samo dvije minute kasnije poslužuje Winda za 2:1 i prolazak dalje za Dance kod kojih je Karlo Bartolec ostao na klupi.

Snage su odmjerili i Marko Dugandžić sa svojim Botosanijem te Antonio Pavić u dresu Shkëndije, a bolji su bili Makedonci i Pavić minimalnom 1:0 pobjedom.

Europska liga, drugo pretkolo:
Botosani - Shkëndija 0:1
Göteborg - Kopenhagen 1:2
Lokomotiv Plovdiv - Tottenham 1:2
Neftči - Galatasaray 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!