Košarka

Goran Dragić i Bam Adebayo ponovno nosili Heat, Celticsi u zaostatku 0-2

Branimir Korać • petak, 18.09.2020.
Goran Dragić i Bam Adebayo ponovno nosili Heat, Celticsi u zaostatku 0-2

Goran Dragić igra najbolju košarku u dugo vremena i nosi ogromne zasluge što je Miami Heat došao na dva koraka do finala lige u sezoni u kojoj bi rijetko tko bio toliko hrabar da mu to predvidi...

Boston Celtics - Miami Heat 101:106 (0-2)

I u drugoj utakmici finala Istoka Miami je pokazao karakter i borbeni duh te se vratio iz minusa i upisao pobjedu. U prvoj utakmici Celticsima nije bilo dovoljno 14 poena viška, a u drugoj niti 17, Miami je napravio sjajan posao i preokretom stigao do vodstva 2-0 u seriji.

Pobjedu u prvoj utakmici donio je Bam Adebayo blokadom godine na Jaysonu Tatumu u samoj završnici susreta, a u drugoj utakmici Adebayo je odigrao sjajnu treću četvrtinu, a upravo u njoj je Heat napravio preduvjete za pobjedu vrativši se iz minusa.

U drugoj četvrtini Heat je bio na minus 17 te je kroz povijest bio na 0-21 omjeru kada bi toliko zaostajao u doigravanju na poluvremenu. Prvi put se vratio iz tolikog minusa i približio se ulasku u finale lige.

Nakon susreta bilo je burno u svlačionici Celticsa, vodila se glasna rasprava, no na izlasku iz svlačionice svi su smirivali situaciju.

"Nije to bilo ništa", istaknuo je Kemba Walker, a Tatum je dodao: "Frustrirani smo, ali to je momčadski sport. Ne bi trebali biti sretni kada smo 0-2 u zaostatku, no nije to ništa neobično, samo smo razgovarali o utakmici, sve je u redu."

U prvom poluvremenu Miami nije izgledao dobro, ali treća dionica bila je neka sasvim druga priča. Adebayo je tu ubacio 15 poena i donio Miamiju preokret.

Međutim Boston se nije predao i i serijom 15:2 u zadnjoj dionici poveo je s 94:89 nakon trice Walkera, međutim bila je to uvertira za novu seriju Heata, 17:7 do kraja susreta.

Kod Miamija Goran Dragić ubacio je 25 poena uz pet asistencija, a Bam Adebayo dodao je 21 poen uz deset skokova. Na drugoj strani Boston su predvodili Kemba Walker s 23 poena i sedam skokova te s po 21 poenom Jayson Tatum (pet skokovaI i Jaylen Brown (šest skokova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!