Košarka

Tomić upisao sjajan debi za Joventut u pobjedi nad Unicajom

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.09.2020.
Tomić upisao sjajan debi za Joventut u pobjedi nad Unicajom

U prvom kolu španjolske ACB lige je sjajno krenuo Ante Tomić koji je u debiju u dresu Joventuta bio prvo ime momčadi u pobjedi nad jakom Unicajom...

Hrvatski centar Ante Tomić nije mogao zamisliti bolji debi u ACB ligi u dresu svog novog kluba Joventuta. Klub iz Badalone je kod kuće svladao jaku Unicaju s 81:73, a baš je Tomić odigrao ključnu ulogu.

Počeo je u petorci te je skupio 24 minute na terenu, a za to je vrijeme stigao ubaciti 17 poena uz 7/13 iz igre uz sedam skokova, od čega dva napadačka. Uz njega je sjajan bio još jedan iskusni igrač Pau Ribas s 14 ubačaja.

Kod Unicaje se istaknuo Axel Bouteille s 15 ubačaja, ali nije imao pravu pomoć. U drugom susretu večeri je Iberostar Tenerife krenuo pobjedom protiv Zaragoze, i to u produžetku s 91:86.

Pobjednike je vodio Bruno Fitipaldo s 23 poena, a po 17 su dodali Marcelinho Huertas te Giorgi Shermandini. Kod poraženih je 16 ubacio Tryggvi Hlinason.

Ranije za vikend su odigrane ostale utakmice prvog kola. Branitelj naslova Baskonia je u sezonu ušla tijesnom 76:73 pobjedom protiv Valencije od 76:73 uz 21 poen luce Vildoze te 14 Zorana Dragića, dok je kod Valencije 14 zabio Bojan Dubljević.

Real Madrid je bio uvjerljiv kod Acunsa Gipuzkoe s 86:70, a najbolji je bio iskusni Sergio Llull s 18 poena. 19 je kod Gran Canarije ubacio Matt Costello uz po 18 Stana Okoyea i Amadea Della Vallea u pobjedi protiv Bilbaa sa 107:102 nakon produžetka.

Teškom mukom je Barcelona slomila žilavi San Pablo Burgos te je slavila sa samo 89:86, a za pobjedu su joj trebale dobre partije onih najboljih, Alexa Abrinesa i Nikole Mirotića koji su zabili po 22.

Manresa je s 88:84 svladala Estudiantes u gostima, dok je Andorra deklasirala Murciju s čak 84:66. Uvjerljiv je bio i Obradorio koji je sa 101:82 ispratio madridsku Fuenlabradu.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!