Košarka

Ivan i Damjan Rudež nadomak grupne faze Lige prvaka

Branimir Korać • utorak, 22.09.2020.
Ivan i Damjan Rudež nadomak grupne faze Lige prvaka
Foto: Pixsell

Krenule su kvalifikacije Fibine Lige prvaka, a u finale svoje skupine ušao je Groningen kojeg vodi Ivan Rudež, a za koji nastupa njegov brat Damjan....

Košarkaši Neptunasa na turniru u Bugarskoj upisali su pobjedu protiv London Lionsa 77:73 i tako prošli u finale tog dijela kvalifikacija. Nisu imali lagan posao, ali su izdržali i slavili.

U završnici su prokockali prednost koju su ranije stvorili i dozvolili su London Lionsima da tricom Dirka Williamsa poravnaju na 73:73 44 sekunde prije kraja susreta. Ipak, u završnici su Norbertas Giga i Martynas Mažeika imali mirnu ruku na slobodnim bacanjima i odveli Neptunas u finale.

Po 15 poena upisali su Giga (14 skokova) i Dziugas Slavinskas (osam skokova), a kod Londona Matthew Bryan-Amaning ubacio je 16 poena uz devet skokova, a Justin Robinson dodao je 13 poena.

Groningen se na Cipru poigrao s Dniprom i upisao visoku pobjedu 88:53. Ukrajinci uopće nisu toliko loša momčad koliko ih je Groningen takvom učinio sjajnim nastupom.

Igrači Ivana Rudeža apsolutno su dominirali cijelim tijekom susreta i zaslužili prolaz u finale.

Davonte Lacy upisao je 19 poena, a po 13 su dodali Damjan Rudež (2/2 za dva, 3/7 za tri, 0/2 slobodna, pet skokova, pet asistencija) i Will Moreton. Kod Dnipra Anatoliy Šundel i Maksym Zakurdaiev ubacili su po 13 poena.

Protivnik Groningenu u finalu bit će domaći Keravnos koji je slavio u produžetku protiv Iraklisa iz Soluna s 96:94. Iraklis se uspio vratiti iz minusa u regularnom dijelu, ali u produžetku nije iskoristio priliku na kraju susreta. Ahmaad Rorie 11 sekundi prije kraja ubacio je slobodna bacanja, Hanlan i Daniel nisu bili precizni na drugoj strani i Keravnos odnosi pobjedu.

Kod Ciprana su se istaknuli Brandon Rozzell s 24 poena (5/12 trica), pet skokova i šest asistencija, Andre Williamson dodao je 17 poena, a Jesse Hunt dodao je 11 poena i 14 skokova. Kod Iraklisa Olivier Hanlan ubacio je 24 poena uz pet skokova, Mike Moore 13 poena uz deset skokova, a Ed Daniel deset poena uz deset skokova.

U finalu bugarskog turnira protiv Netunasa će igrati Cmoki iz Minska koji je bio bolji od Balkana sa 73:65. Neke veće neizvjesnosti nije bilo, Bjelorusi su iskontrolirali utakmicu i odnijeli pobjedu.

Kris Clyburn ubacio je 19 poena, Rob Lowery 15, a Maksim Salaš 14 uz deset skokova. Vladimir Veremeenko dodao je deset poena uz 11 skokova. Kod poraženih Tajuan Agee ubacio je 19 poena uz sedam skokova, a Stanimir Marinov 11 poena uz sedam asistencija. Marko Ramljak je za 29 minuta ubacio sedam poena (3/3 za dva, 1/2 slobodna) uz pet skokova.

Liga prvaka kvalifikacije:
Neptunas - London Lions 77:73
Groningen - Dnipro 88:53 Keravnos - Iraklis 96:94 produžetak
Cmoki Minsk - Balkan Botevgrad 73:65

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!