Košarka

Tyler Herro junak Heata, Miami na pobjedu do finala lige

Branimir Korać • četvrtak, 24.09.2020.
Tyler Herro junak Heata, Miami na pobjedu do finala lige

Miami Heat slavio je u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije protiv Boston Celticsa sa 112:109, poveo s 3-1 u seriji, a sasvim prigodno junak Heata bio je - Tyler Herro...

Miami Heat - Boston Celtics 112:109 (3-1)

Tek mu je 20 godina, a odigrao je kao da mu je 30 i kao da ima na desetke ovakvih utakmica u nogama. No Tyler Herro je puno zreliji nego što to godine pokazuju. Herro je već tijekom sezone pokazivao kako nije impresioniran, da ima karakter, a samo takvi igrači mogu odigrati ovakvu utakmicu u ovako važnim trenucima.

Herro je najmlađi rookie od Magica Johnsona koji je odigrao ovakvu utakmicu, Magic je u šestoj utakmici finala 1980. godine ubacio za Lakerse 42 poena, Herro je ostao pet poena kratak, ali je srušio rekord Dwyanea Wadea koji je s 27 poena bio najučinkovitiji novak Miamija u doigravanju i taj rekord je držao od 2004. godine.

Boston je sada u problemima iako se činilo nakon treće utakmice da se budi i da bi mogao pobjedom u četvrtoj utakmici preuzeti kontrolu nad serijom. No nije uspio, Miami se pokazao kao čvrst i ponovno je u vodstvu i opet ima sve u svojim rukama. Potrebna mu je još samo jedna pobjeda.

Većina susreta prošla je u vodstvu Miamija koji je preuzeo vodstvo početkom druge četvrtine nakon što je Boston poveo 25:24 i sve do osam i pol minuta prije kraja susreta i do polaganja Daniela Theisa, nije bio u minusu. Theis je tada doveo Boston do prednosti 85:84.

I nije se tu Miami raspao. Prvo je Bam Adebayo vratio prednost na stranu Miamija, zatim je Herro ubacio tricu pa dvicu i Miami je opet bio u vodstvu, poveo je 91:85 i do kraja je iskontrolirao situaciju na parketu.

Do kraja susreta Boston više nije imao nijedan posjed barem za poravnanje, doduše sekundu prije kraja imao je loptu ispod svog koša na minus tri, ali nije uspio ništa napraviti i Miami je otišao na 3-1.

Herro je susret završio s 37 poena (9/11 za dva, 5/10 za tri, 4/4 slobodna) i šest skokova, Jimmy Butler dodao je 24 poena i devet skokova, Goran Dragić dodao je 22 poena i pet skokova, a Bam Adebayo 20 poena i 12 skokova. Treba istaknuti i vrhunsku kontrolu napada Miamija koji je imao samo osam izgubljenih lopti naspram 19 Bostona.

Kod Bostona Jayson Tatum ubacio je 28 poena uz devet skokova i šest izgubljenih lopti, Jaylen Brown dodao je 21 poen i devet skokova, Kemba Walker 20 poena i pet asistencija, a Marcus Smart deset poena i 11 asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!