Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 24.09.2020, 20:00 h, Türk Telekom Arena
Suci: Craig Pawson (Engleska)
Galatasaray
Galatasaray
Ryan Babel 86'
2:0(0:0) Hajduk
Hajduk

Hajduk dugo odolijevao, ali ipak pao u završnici u Istanbulu

Matej Kačan • četvrtak, 24.09.2020.
Hajduk dugo odolijevao, ali ipak pao u završnici u Istanbulu
Foto: Pixsell

Nogometaši Hajduka ipak nisu uspjeli napraviti veliko iznenađenje u Istanbulu kod Galatasaraya. Bijeli su dugo odolijevali protiv europskog velikana, ali su ipak poraženi s 2:0...

Galatasaray
Galatasaray
Hajduk
99
Fatih Ozturk
14
Martin Linnes
15
Ryan Donk
45
Marcao
23
Emre Tasdemir
(do 81')
4
Taylan Antalyali
89
Sofiane Feghouli
(do 89')
13
Peter Etebo
19
Omer Bayram
(do 71')
8
Ryan Babel
90
Mbaye Diagne
Pričuvni igrači
10
Younes Belhanda
71'
3
Omar Elabdellaoui
81'
54
Emre Kilinc
89'
Trener
Fatih Terim
93
(do 84')
24
(do 74')
22
(do 84')
Pričuvni igrači
Trener
Hari Vukas

Svoj europski put u Istanbulu ipak završavaju nogometaši Hajduka. Bijeli su protiv Galatasaraya nastupili jako dobro i hrabro te su dugo držali nulu, ali Turci ipak s dva gola u završnici prolaze u play-off Europske lige.

Hajduk je u susret krenuo jako dobro, nametnuo se visokim pritiskom protiv Galatasaraya koji pokušava igrati mirno i strpljivo pa Bijeli djeluju kao bolja momčad na terenu u prvom poluvremenu, a prva opasnija situacija je pred turskim golom u šestoj minuti.

Iz slobodnjaka je ubacio Adam Gyurcso, a glavom puca Stanko Jurić malo preko vrata. Galatasaray je uglavnom gađao desnu stranu obrane Hajduka gdje su bili Jakoliš i Jradi, ali Bijeli uspješno razbijaju napade.

Novi pokušaj Hajduka imamo u 21. kad je Jradi probao škaricama, ali preko gola, a nakon pola sata se polako nameću i domaćini. Pokušao je u 27. Marcao, a u 36. Ryan Babel prima loptu u dobroj situaciji iskosa na desetak metara, ali Bijeli čiste.

Hajduk do poluvremena neće napraviti dobru priliku, dok je Galatasaray pokušavao preko krila, ali bez velikog uspjeha i na poluvremenu Splićani drže nulu. U drugi dio bolje kreće Hajduk koji oduzimanjem lopti na sredini kreće u brze tranzicije, ali uvijek nedostaje završno dodavanje ili udarac.

U 52. i 53. Hajduk živi opasno, Turci imaju najbolje prilike. Sjajna akcija Tiraka je došla do Diagnea koji cilja i dobro gađa, ali Nihad Mijakić stiže u blok, a onda Diagne puca preko vrata.

Samo minutu kasnije Galatasaray dobro izigrava na desnoj strani, a ubačaj na drugoj stativi dolazi do Babela koji ipak puca pokraj gola. Odmah odgovara i Hajduk, Diamantakos je u kontri dobro sačekao i proigrao Čaktaša koji lijevom puca daleko preko grede.

U 58. Galatasaray zabija gol, ali Hajduk ima sreće. Nakon kornera se lopta odbila do Feghoulija koji tuče s ruba 16 metara u mrežu, ali se Diagne našao u zaleđu te je smetao Posavcu i suci poništavaju pogodak.

Uslijedio je tad period brze igre na obje strane i Hajduk to sve slabije prati, a Galatasaray počinje dominirati. Tako još nekoliko blokova i Posavec spašavaju Hajduk, ali od 78. više nema spasa.

Emre je probio po lijevoj strani i poslao povratnu loptu do samog Belhande koji tuče, a Posavec dira loptu koju ipak ne skreće van gola i 1:0 je za Turke. I nakon gola Galatasaray nastavlja s napadima, a nagrada je stigla u 88. kad je susret i definitivno riješen.

Opet je djelovala lijeva strana domaćina. Marcao je prošao i poslao povratnu na samog Babela ispred gola koji nema težak posao pa matira Posavca za 2:0 i nemoguć posao za Bijele koji su pali u završnici.

Pokušavao je Hajduk iz prekida Janija Atanasova u nadoknadi, ali se ne ponavlja situacija kao protiv Dinama i kasni gol iz prekida iako je Diamantakos imao zicer glavom s pet metara i Galatasaray privodi susret kraju.

Europska liga, treće pretkolo:
Galatasaray - Hajduk 2:0

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Europska liga, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!