Nogomet

Vulić: 'Hajduk je dao svoj maksimum, ali za nešto više će se morati dovesti bolji igrači'

Branimir Korać • petak, 25.09.2020.
Vulić: 'Hajduk je dao svoj maksimum, ali za nešto više će se morati dovesti bolji igrači'
Foto: Pixsell

Zoran Vulić zadovoljan je onim što je Hajduk prikazao u Istanbulu protiv Galatasaraya gdje je dugo držao Turke u neizvjesnosti. Ipak, na kraju je presudila kvaliteta, smatra Vulić...

Hajduk je odigrao jako dobro najveći dio utakmice protiv Galatasaraya, odlično se držao i činilo se da mu nedostaje samo malo da napravi onaj korak dalje i dođe do pogotka koji bi zapalio vatru pod petama Turaka.

Zoran Vulić u analizi za net.hr slaže se kako su Splićani odradili dobru utakmicu, ali to ipak nije bilo dovoljno.

"Igrao je Hajduk dobro, ali znate što je dobro, ocjena tri. Bijeli su trebali igrati odlično. No, ništa im se ne može zamjeriti. Svaka utakmica ima neki krajnji cilj, a on je rezultat. I u tome Hajduk nije uspio. Za nešto više potrebniji su kvalitetniji igrači koji moraju odgovoriti zahtjevima Hajduka, kao i ciljevima. Znači, presudila je razlika u kvaliteti. Iako je za mene prvih 45 minuta bilo možda i najbolje dosad, bar ovo što ja gledam u zadnje vrijeme, ovo je bila najbolja utakmica Hajduka u ovoj sezoni. Zbilja su igrali jako kvalitetno, nisu protivniku dopustili niti jednu šansu i tek u 26. su imali prvu. Je li Galatasaray podcijenio Hajduka, neću ulaziti u to, no, tih prvih 45 minuta Hajduk je bio kvalitetan. Drugih 45 minuta donijelo je, imam takav osjećaj, samo malo gasa Hajduka. Čuo sam u prijenosu da su Turci igrali samo s tri igrača u odnosu na svoju posljednju utakmicu protiv Basaksehira jer su ih čuvali za derbi s Fenerbahčeom. Mislim da je Hajduk bio al pari do neke 70. minute, ali izlaskom Stanka Jurića je pao."

Izlazak Stanka Jurića bio je ključan i Hajduk nakon toga nije bio isti, smatra Vulić.

"Izlaskom Jurića Hajduk je izgubio tu agresivnost i trku na sredini. Za mene je Jurić bio najbolji od najboljih pojedinaca u Hajduku. Mislim da su i ova tri napadača Diamantakos, Jradi i Gyurcso mogli više napraviti prema naprijed. Ne može se dogoditi da svaki put jedino Mijo Caktaš ulazi u šansu. Mijo je imao kod 0:0 dobru šansu, mat poziciju, ali su imali i oni. No, Mijo je taj koji ulazi u šansu. Ključ utakmice je izlazak malog Jurića. Nakon toga su Bijeli izgubili kontrolu na sredini terena i iz jedne greške veznog igrača, gdje smo mi išli u kontru, a oni su nam uzvratili kontrom i zabili za 1:0. Oni su dali malo gasa, njihov stoper je kod drugog gola prošao kao napadač i dao loptu Babelu za 2:0. Ma tu su iskustvo i kvaliteta presudili. No, nema se što Hajduku zamjeriti. Dali su svoj maksimum. Zbilja ne možeš nikome reći e ti si bio loš ili nisi igrao dobro. Ne, Hajduk je igrao koliko može u tom trenutku i pobijedila je za mene kvalitetnija momčad."

Da bi se napravilo nešto više, potrebna su pojačanja.

"Hajduk je dao svoj maksimum, ali za nešto više će se morati dovesti bolji igrači. Nije odlično, za tu ocjenu bi Bijeli morali proći dalje. Taktički je to bilo vrlo zrelo. Možda je na kraju nedostajalo malo koncentracije. No, ako vi imate neke ciljeve, da bi se odgovorilo tim zahtjevima i ciljevima, onda su vam potrebni kvalitetni igrači, za to je potrebno ući u rizik, u svjestan minus. Dovesti dva igrača koji će vam izvući Europu. Iako ne možete nikad tvrditi i biti sigurni za takvo što. Ali, to je onaj svjesni rizik, svjesni minus. Znači, Hajduk mora dovesti kvalitetne igrače. Bijeli ne moraju biti prvaci, ali se moraju boriti za vrh i Europu."

FOTO: Miranda Čikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!