Košarka

Igokea i Bakken Bearsi posljednji sudionici Fibine Lige prvaka

Branimir Korać • petak, 25.09.2020.
Igokea i Bakken Bearsi posljednji sudionici Fibine Lige prvaka

Odigrane su i posljednje kvalifikacijske utakmice za Fibinu Ligu prvaka te su poznati svi sudionici. Posljednji koji su dohvatili grupnu fazu su Igokea i Bakken Bearsi...

Bakken bearsi izborili su prolaz u grupnu fazu Lige prvaka glatkom pobjedom protiv Belfius Monsa 86:71. Bearsi su tijekom cijelog susreta bili u prednosti, imali su i 26 poena viška i Belgijci su uspjeli u završnici susreta tek ublažiti poraz što im nije previše značilo.

Bearse su do skupine predvodili Michel Diouf s 18 poena i devet skokova i Ryan Evans s 14 poena i šest skokova. Kod poraženih Arik Smith ubacio je 21 poen, Auston Barnes 17 poena, a Skylar Spencer 14 poena uz 15 skokova.

Igokea nije imala tako jednostavan posao protiv Sportinga iz Lisabona te je na kraju bila zadovoljna pobjedom 70:64.

Portugalci su posustali početkom zadnje dionice kada je Igokea preuzela vodstvo i držala ga u nastavku susreta. U završnici je Sporting smanjio na 68:64 17 sekundi prije kraja nakon čega Marko Jošilo ubacuje dva slobodna bacanja, Jalen Henry promašuje tricu i momčad iz Laktaša bilježi pobjedu.

Jackie Carmichael ubacio je 16 poena uz osam skokova, a Nikola Jovanović 15 poena uz pet skokova. Kod Sportinga Travante Williams ubacio je 16 poena dok su po 12 dodali John Fields (11 skokova) i Jalen Henry.

Kvalifikacije Lige prvaka, finale:
Bakken Bears - Belfius Mons 86:71
Igokea - Sporting Lisabon 70:64

FOTO: Nenad Vuruna/Igokea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!