Košarka

Koronavirus odgodio i ZDBT, Simon: 'To mi je bio najdraži turnir'

Matej Kačan • subota, 26.09.2020.
Koronavirus odgodio i ZDBT, Simon: 'To mi je bio najdraži turnir'
Foto: Pixsell

Početkom košarkaške sezone u nekim zemljama je postalo jasno da situacija oko pandemije koronavirusa i početka sezone ne dozvoljava održavanje tradicionalnog pripremnog Zadar Basketball Tournamenta...

Bilo je očekivano da će pandemija koronavirusa odgoditi i tradicionalni "Zadar Basketball Tournament" koji se svake godine igra u rujnu. Nažalost, Zadar zbog pandemije koronavirusa neće moći ugostiti najbolje europske momčadi, a sezona je u nekim jakim košarkaškim ligama već i počela.

ZDBT je sezonama bio posljednja, generalna proba za najbolje europske momčadi pred početak sezone i u Zadru se okupljala krema europske košarke. Turnir će nedostajati i treneru CSKA Dimitrisu Itoudisu.

"Turnir u Zadru bio je veoma bitan za CSKA prije svega zato što se održavao u ključnom trenutku priprema. Na njemu su uvijek bili klubovi koji su se natjecali na najvišoj razini i imali smo adekvatne pripremne utakmice. Organizacija je uvijek bila na najvišoj razini kao i gostoprimstvo u Zadru, koji je košarkaški grad i to se vidi. Turnir će nam ove godine stvarno nedostajati", kazao je Grk, prenosi Antena Zadar.

Česti gosti na turniru su bile i turske momčadi, a igrač Efesa i hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon je tih nekoliko dana u Zadru označio kao najdraže u sezoni.

"Zadar Basketball Tournament je mojim suigračima i meni najdraži turnir na kojem sam se natjecao, kako zbog razine takmičenja i zbog organizacije koja je stvarno bila fantastična. Veselili smo se povratku ali dogodila se pandemija i nadam se da ćemo se vratiti već iduće godine, a vjerujem da će turnir biti na istoj ili višoj razini od onog lanjskog. Meni kao igraču nije lako reći što će se događati. Siguran sam da će Euroliga napraviti sve da se utakmice odigraju i u formatu u kojem su se trebale igrati. Tu su ekipe iz 12 zemalja i treba vidjeti kako će se situacija razvijati, a ja se nadam da će se pandemija primiriti što prije", kazao je Simon.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!