Košarka

Neviđeni raspad moskovskog CSKA protiv potpunog autsajdera

Branimir Korać • subota, 26.09.2020.
Neviđeni raspad moskovskog CSKA protiv potpunog autsajdera

CSKA je u Moskvi očekivao lagan posao protiv Parme, a tako se i postavio. Na kraju je stigla kazna i gosti su odnijeli pobjedu...

U nevjerojatnom susretu u Moskvi, Parma je prvi put u svojoj povijesti svladala CSKA. Moskovljani su vodili s čak 22 poena viška, šest minuta prije kraja imali su 20 razlike, 87:67, ali onda se dogodilo potpuno pomračenje kod domaćina dok je Parma ušla u fantastičnu seriju. Vratila se u utakmicu i tricom Maksima Grigorjeva 0.1 sekundu prije kraja odnijela je pobjedu 95:97.

Tu isti Parmu CSKA je prije desetak dana svladao s 40 razlike, ali ovdje se dogodilo nešto što će teško objasniti. Kod Parme 18 poena ubacio je Boris Savović, a po 11 su dodali Adas Juskevičius, Robert Johnson i Mareks Mejeris.

Kod CSKA Mike James ubacio je 31 poen uz šest asistencija i 12 izborenih prekršaja, a William Clyburn dodao je 19 poena i šest skokova.

Zenit je upisao pobjedu protiv Kaleva 91:83, odigrao je vrlo dobru utakmicu i nije dopustio gostima iznenađenje. Domaćin je jednostavno bio koncentriraniji od Moskovljana i za razliku od njih uspješno je odradio svoj dio posla.

Austin Hollins bio je posebno raspoložen s 27 poena (9/13 trica), a po 13 su dodali Billy Baron i Mateusz Ponitka. Kod Kaleva Marcus Keene ubacio je 24 poena uz osam skokova dok je i Gabe Bealer dodao 19 poena i šest skokova.

Žan Tabak sa Zielonom Gorom upisao je poraz u gostima kod Lokomotiv Kubana 83:76. Kvalitetniji domaćin uzeo je puni plijen, a Poljaci mogu žaliti zbog lošeg ulaska u drugo poluvrijeme gdje se Lokomotiv odvojio i nije bilo pravog povratka.

Alan Williams s 20 poena, devet skokova predvodio je goste, Will Cummings dodao je 12 poena, a Mindaugas Kuzminskas 11 poena uz deset skokova i pet asistencija. Kod Stelmeta Janis Berzins 18 poena i sedam skokova, a Iffe Lundberg 15 poena.

VTB:
CSKA Moskva - Parma Perm 95:97
Zenit - Kalev 91:83
Lokomotiv Kuban - Zielona Gora 83:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!