Košarka

Tišmin Real vrlo visoko slavio protiv Tomićevog Joventuta

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.09.2020.
Tišmin Real vrlo visoko slavio protiv Tomićevog Joventuta

Španjolci su odradili treće kolo tamošnje košarkaške lige, a na parketu su bila i dvojica hrvatskih košarkaša...

Valencia je uspješno odradila potencijalno neugodno gostovanje kod Manrese te je slavila s 82:74. Pobjeda je osigurana u zadnjoj dionici nakon što se Manresa vratila iz zaostatka, preuzela kontrolu i vodila 72:67. Međutim Valencia do kraja susreta radi seriju 15:2 i odnosi pobjedu.

Bojan Dubljević upisao je 17 poena i pet skokova, a Fernando San Emeterio 12 poena. Kod domaćina Eulis Baez ubacio je 19 peona.

Nikakvih problema nije imala Barcelona koja je ugostila Bilbao i visoko slavila 82:64. Šarunas Jasikevičius koristio je sve igrače, dobro je rasporedio minutažu i još jednom se potvrdilo kako ima širok kadar.

Adam Hanga s 13 poena i pet skokova predvodio je Barcelonu, Cory Higgins dodao je 12 poena, a Thomas Heurtel devet poena, sedam asistencija i šest osvojenih lopti. Kod Bilbaa Jaylon Brown ubacio je 15 poena.

San Pablo Burgos odlično je zatvorio susret kod Gipuzkoe koja je bolje krenula, ali nije imala snage za takav nastavak susreta. Što se susret više bližio kraju, to je sve više padala i na kraju je poražena 90:77.

U pobjedničkom sastavu Thad McFadden upisao je 22 poena (6/10 trica), a Jasiel Rivero 16 poena uz šest skokova. U domaćem sastavu Kolumbijac Jaime Echenique ubacio je 18 poena dok su po 14 dodali Johnny Dee (pet skokova) i William Magarity.

Obradoiro je upisao i treću pobjedu te ostaje stopostotan. Ona je stigla protiv Real Betisa koji je svladan 87:80 nakon što je domaćin bio u vodstvu praktički svih 40 minuta.

Litavac Laurynas Birutis predvodio je Obradoiro sa 17 poena i osam skokova dok je Jose Pozas dodao 14 poena. Kod poraženih Ryan Harrow dodao je 23 poena, a Nick Kay 13 uz osam skokova.

Ružan poraz upisao je kod kuće Joventut protiv madridskog Reala. Madriđani su visoko slavili 87:64 u susretu u kojem je Joventut nakon tri dionice imao tek 35 poena.

Nicolas Laprovittola upisao je 22 poena i pet asistencija, a Fabien Causeur dodao je 12 poena. Zadnje tri minute na parketu je proveo i Boris Tišma te je upisao samo jednu osobnu pogrešku. Kod Joventuta Xabi Lopez-Arostegui ubacio je 12 poena uz pet skokova, a Ante Tomić za 16 minuta osam poena (2/5 za dva, 4/6 slobodna)

Unicaja je stigla do prve pobjede zahvaljujući slavlju kod Andorre 81:78. Dario Brizuela predvodio je pobjednika s 20 poena, a Francis Alonso dodao je 18 poena. Clevin Hannah u domaćem sastavu upisao je 19 poena.

ACB liga, treće kolo:
Manresa - Valencia 74:82
Barcelona - Bilbao 82:64
Gipuzkoa - San Pablo Burgos 77:90
Obradoiro - Real Betis 87:80
Joventut - Real Madrid 64:87
Andorra - Unicaja 78:81
Zaragoza - Gran Canaria 88:71

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!