Košarka

Sjajni Davis i James dovoljni za 2-0 protiv krnjeg Heata

Matej Kačan • subota, 03.10.2020.
Sjajni Davis i James dovoljni za 2-0 protiv krnjeg Heata

Mnogo teže od očekivanog su Los Angeles Lakersi stigli do vodstva od 2-0 u seriji NBA finala. Miami Heat bez dva važna igrača se dugo držao te je izgubio sa samo 124:114...

Iako su svi nakon viđenog u prvoj utakmici i nakon vijesti o izostancima Bama Adebayja i Gorana Dragića očekivali da Miami Heat neće moći parirati LA Lakersima u drugoj utakmici, nije bilo to baš tako lako za Lakerse.

Heat je po tko zna koji put pokazao koliko je borbena momčad i odbijao se predati i pasti u utakmici iako su Lakersi vodili s desetak poena razlike gotovo cijelo vrijeme. Eric Spoelstra je zaigrao s više zone, Kelly Olynyk, Myers Leonard i Kendrick Nunn su upali u rotaciju i donijeli Heatu nešto novo.

Ipak, Anthony Davis i LeBron James su bili nezaustavljivi i kroz prvo poluvrijeme su zajedno šutirali preko 70%, dok se pomoćna radna snaga oslonila na tricu kojih su Lakersi ispucali više od 20 u prvom poluvremenu.

Nisu upadale u velikom postotku, ali je to bilo dovoljno da protiv ipak krnjeg Heata Lakersi stvore zalihu od 14 poena prednosti na poluvremenu kad na semaforu svijetli 68:54. Drugo poluvrijeme sjajni Davis otvara s 11 poena, ali prednost Lakersa ide samo do 18 razlike.

Do kraja treće će to Heat i smanjiti preko trica te čestih prekršaja Lakersa i u trećih 12 minuta igre bez obrana se Miami vraća na 10 poena zaostatka nakon što je taj period dobio s 39:35. Posljednja dionica donosi nešto drhtavije ruke pa u prvih sedam i pol minuta pada tek 23 poena ukupno, kao sušta suprotnost drugoj i trećoj.

Lakersi su tu održavali prednost, a to su u prvoj polovici četvrte uspjeli bez doprinosa Davisa koji je nakon 30 poena uz 14/16 iz igre promašio dva sljedeća šuta uz odmor na klupi. Miami je previše promašivao, a stvar je u svoje ruke preuzeo James i na ulasku u posljednje dvije minute je 13 razlike za Lakerse.

Tako iskusna momčad je mirno privela susret bez stresova za 124:114 pobjedu i 2-0 vodstvo u seriji. James i Davis su bili sjajni pa je LeBron na kraju preuzeo uzde s 33 poena, devet skokova i devet asistencija, dok je Davis stao na 32 uz 14 skokova. 16 je s klupe uz 10 asistencija dodao Rajon Rondo.

Kod Heata je organizacijski posao bez Dragića preuzeo Jimmy Butler koji je vodio momčad s 25 poena, osam skokova i čak 13 asistencija, dok je 24 dodao Olynyk. 17 je ubacio Tyler Herro. Treća je utakmica u noći s nedjelje na ponedjeljak u 1:30 po hrvatskom vremenu.

NBA finale:
LA Lakers - Miami Heat 124:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!