Rukomet

Patrik Martinović vrlo dobar u prvoj pobjedi Slovana

Branimir Korać • nedjelja, 04.10.2020.
Patrik Martinović vrlo dobar u prvoj pobjedi Slovana

Peto kolo slovenskog prvenstva donijelo je vrlo dobar nastup hrvatskog internacionalca Patrika Martinovića. Mladi šuter odigrao je bitnu ulogu u prvoj pobjedi svoje momčadi...

Tri susreta petog kola slovenskog rukometnog prvenstva su odgođena, odigrana su samo dva, a u jednom od ta dva istaknuo se i mladi hrvatski reprezentativac Patrik Martinović.

Njegov Slovan slavio je u gostima kod Ljubljane s 30:26 i tako došao do prvih bodova u novoj sezoni. Ljubljani je to treći poraz, ali ovo nije toliko iznenađenje, porazi Slovana u dosadašnjem dijelu sezone su u velikoj mjeri i posljedica neugodnog rasporeda.

U ovoj pobjeda ga je predvodio s 11 golova Enej Slatinek Jovičič (7/8 sedmerci) dok je Martinović dodao pet golova. Kod domaćina Vid Lukman postigao je šest golova.

Dobar ulazak u sezonu ima Jeruzalem Ormož koji je s 28:27 u gostima svladao Krku. Danijel Mesarić na samom kraju susreta zabio je za 28:26 i domaćin nije uspio nadoknaditi taj zadatak.

Mesariću je to bio jedini pogodak na susretu, a Bojan Čudič je bio najefikasniji s 12 golova (5/5 sedmerci). Kod Krke Tilen Kukman zabio je pet golova (3/3).

1. NLB liga, peto kolo:
Ljubljana - Slovan 26:30
Krka - Jeruzalem Ormož 27:28

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO - Uroš Hočevar, HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!