Tenis

Kraj za Muguruzu i Sabalenku, Kvitova i Kenin nisu dopustile iznenađenja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.10.2020.
Kraj za Muguruzu i Sabalenku, Kvitova i Kenin nisu dopustile iznenađenja

U jučerašnjem programu ženskog dijela turnira u Parizu oprostili smo se od Petre Martić, ali i od još nekih nositeljica...

Amerikanka Danielle Collins iznenadila je Garbine Muguruzu za koju se očekivalo da će uspješno odraditi ovaj zadatak. Muguruza je bila veliki favorit, igrala je dobro i u Rimu prije ovog turnira, ali nije uspjela arhivirati i Amerikanku koja inače voli brže podloge.

Na zadovoljstvo domaćina u osminu finala prošla je Fiona Ferro koja je u tri seta bila bolja od Rumunjke Patricije Marije Tig. Tig je uspjela uzeti drugi set i izboriti odluku u trećem, ali tamo je ostala bez goriva i nije uhvatila niti gem.

Mlada Kanađanka Leylah Fernandez iznenadila je Polonu Hercog i Magdu Linette, ali nei Petru Kvitovu. Čehinja nije imala lagan posao, potrošila je dva sata, ali je ipak slavila u dva seta sa 7:5, 6:3 te prekinula san 100. igračice svijeta.

Vrlo lagan posao imala je šesta igračica svijeta Sofia Kenin koja je lakoćom izbacila Rumunjku Irinu Mariju Baru. Ispustila je samo dva gema i za manje od 75 minuta provedenih na terenu prošla je dalje. Bara je zaustavila Donnu Vekić, ali za Kenin nije bilo problema.

Clara Burel je samim dolaskom do trećeg kola ostvarila najveći rezultat karijere i tu je pošteno namučila iskusniju Kineskinju Shuai Zhang. Zhang je ipak upisala pobjedu 7:6, 7:5 nakon dva sata i 15 minuta igre te izborila mjesto među 16.

Vrlo zadovoljna može biti Tunižanka Ons Jabeur koja je u tri seta izbacila osmu nositeljicu, Bjeloruskinju Arinu Sabalenku. Rani break u trećem setu usmjerio je meč na stranu Jabeur i Sabalenka se nije uspjela vratiti iz tog zaostatka.

Osvajačica Roland-Garrosa iz 2017. godine Jelena Ostapenko poražena je u trećem kolu od Paule Badose sa 6:4, 6:3. Španjolka je iznenadila Ostapenko koja danas nije niti blizu onoj formi od prije tri godine kada je oduševila teniski svijet.

Roland-Garros, žene, treće kolo:
Danielle Collins (SAD) - Garbine Muguruza (Španjolska, 11) 7:5, 2:6, 6:4
Fiona Ferro (Francuska) - Patricia Maria Tig (Rumunjska) 7:6(7), 4:6, 6:0
Petra Kvitova (Češka, 7) - Leylah Annie Fernandez (Kanada) 7:5, 6:3
Sofia Kenin (SAD, 4) - Irina Maria Bara (Rumunjska) 6:2, 6:0
Shuai Zhang (Kina) - Clara Burel (Francuska) 7:6(2), 7:5
Ons Jabeur (Tunis, 30) - Arina Sabalenka (Bjelorusija, 8) 7:6(7), 2:6, 6:3
Paula Badosa Gibert (Španjolska) - Jelena Ostapenko (Latvija) 6:4, 6:3

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!