Košarka

Burgos osvajač košarkaške Lige prvaka, Dijon treći

Matej Kačan • nedjelja, 04.10.2020.
Burgos osvajač košarkaške Lige prvaka, Dijon treći
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Košarkaši španjolskog San Pablo Burgosa postali su novi prvaci FIBA Lige prvaka. Oni su u finalu u Ateni svladali uvjetnog domaćina AEK zahvaljujući sjajnoj drugoj dionici...

FIBA Liga prvaka ima novog prvaka i uspješno odrađen završni turnir na jednoj lokaciji usprkos pandemiji koronavirusa. Novi prvak je San Pablo Burgos koji je u atenskom finalu svladao AEK koji je dobro krenuo, ali je pao i ispustio prednost u svom gradu.

Dvije momčadi prepune veterana su se susrele u finalu, presudila je sjajna druga dionica u kojoj su Španjolci zaključali prilaze svom košu i ostavili AEK na tek 12 poena u tom periodu, dok su sami zabili 35.

To je bilo dovoljno da se nadoknadi minus deset iz prve dionice i stvori zaliha za drugo poluvrijeme koja je još podebljana, a bila je ta prednost dostatna i da se preživi posljednji nalet Grka koji su posljednju dionicu dobili s 25:17, ali su došli do tek 85:74.

Thaddus McFadden je vodio Burgos s 18 poena, šest skokova i pet dodavanja, dok je veteran Omar Cook prelomio u drugoj četvrtini s tricama kojih je na kraju skupio pet za 15 poena. Tyrese Rice je kod poraženih bio prvo ime sa 17 poena.

I susret za treće mjesto je donio poprilično iznenađenje. Dijon je svladao favoriziranu Zaragozu sa 70:65 usprkos povratku Zaragoze koja je posljednju dionicu dobila 21:13, ali samo za častan poraz.

David Holston je vodio pobjednike s 20 poena, dok je kod Zaragoze Jason Thompson zabio 16, a poen manje je ubacio Dylan Ennis.

FIBA Liga prvaka, finale:
San Pablo Burgos - AEK 85:74

Za treće mjesto:
Dijon - Zaragoza 70:65

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!