Košarka

Jimmy Butler utakmicom karijere spasio Miami i smanjio u finalnoj seriji

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.10.2020.
Jimmy Butler utakmicom karijere spasio Miami i smanjio u finalnoj seriji

Mnogi su nakon druge utamice finalne serije NBA lige i svega što se događa, praktički već uručili pehar Lakersima, ali Jimmy Butler ima druge planove i fantastičnim nastupom spasio je Heat od novog poraza...

Miami Heat - LA Lakers 115:104 (1-2)

Ako smo nešto naučili u ovosezonskom doigravanju, onda je to da Miami Heat nikada ne smijete otpisati. Heat je konstantno u statusu autsajdera, ali se definitivno nikada ne predaje. Tako je bilo i noćas, upisao je pobjedu 115:104 i smanjio na 2-1.

I uoči finala protiv Lakersa, Miami je bio autsajder, govorilo se samo o Anthonyju Davisu i LeBronu Jamesu te kako ih je gotovo nemoguće zaustaviti i kako Miami nema protuotrov, međutim Heat se ne zamara svim pričama i gura po svom.

U prvoj utakmici finalne serije Heat je još ostao bez Gorana Dragića i Bama Adebaya što mu je dodatno srušilo šanse. Lakersi su poveli s 2-0 i sve je izgledalo lagano za njih na putu do titule.

No onda je Jimmy Butler uzeo stvari u svoje ruke, odigrao je utakmicu života i odveo Miami do pobjede u trećoj utakmici.

Od početka susreta bilo je to nešto drugačije. Odmah je Heat preuzeo vodstvo i nije dopustio Lakersima da se opuste i preuzmu kontrolu nad susretom. Vodio je Miami u prvoj dionici i s 13 razlike, Lakersi su to uspjeli okrenuti i u drugoj četvrtini povesti s plus četiri, ali nevjerojatno mirni Heat vrlo brzo vratio se u plus i održavao vodstvo.

U drugom poluvremenu bilo je kritičnih trenutaka za Heat kada se činilo da se jednostavno ispuhao. Posebno se to odnosi na zadnju dionicu u kojoj je LA poveo s 91:89, ali Miami se i iz toga izvukao.

Zaustavio je nalet Lakersa, Olynyk i Herro ubacili su trice, pogodio je i Butler i serijom 8:0 Heat se vratio u vodstvo.

Na svaki pokušaj povratka Lakersa, Miami je imao odgovor i odnio je pobjedu 115:104.

Butler je odigrao utakmicu života s 40 poena, 11 skokova i 13 asistencija, a po 17 poena dodali s Tyler Herro i Kelly Olynyk.

Kod Lakersa James je ubacio 25 poena uz deset skokova i osam asistencija, a po 19 poena dodali su Markieff Morris i Kyle Kuzma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!