Tenis

Petra Kvitova bez većih problema preko Siegemund do polufinala Roland-Garrosa

Branimir Korać • srijeda, 07.10.2020.
Petra Kvitova bez većih problema preko Siegemund do polufinala Roland-Garrosa

Petra Kvitova izborila je nastup u polufinalu Roland-Garrosa pobjedom u četvrtfinalu protiv Njemice Laure Siegemund s dva puta po 6:3...

Petra Kvitova nije dopustila iznenađenje i nakon potopa nositeljica u gornjem dijelu ždrijeba, prva je postavljena igračica koja je izborila prolaz u polufinale.

Kvitova je odigrala dobar meč i opravdala status favoritkinje slaveći s dva puta po 6:3 i uz potpunu kontrolu u oba seta. Siegemund je imala iza sebe sjajnih desetak dana, međutim Kvitova je ipak bila na malo višoj razini.

U prvom setu bio je dovoljan jedan kvalitetniji gem na reternu za oduzimanje servisa. Kvitova je kod 2:1 došla do 15:40 i odmah je napravila break i stekla prednost. Do kraja seta Siegemund nije uspjela ozbiljno zaprijetiti povratkom.

U drugom setu dva puta se Siegemund uspjela vratiti iz breaka zaostatka i to zadnji put poravnavši na 3:3 da bi nakon toga izgubila tri gema u nizu, od toga dva na svoj servis i upisala poraz.

Kvitova je bila bolja gotovo u svim statističkim pokazateljima izuzev realizaciji na mreži, ali isključivo jer je Siegemund samo jednom otišla naprijed i osvojila poen.

U polufinalu će igrati protiv jedne od Amerikanki, Danielle Collins pokušat će iznenaditi Sofiju Kenin.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Petra Kvitova (Češka, 7) - Laura Siegemund (Njemačka) 6:3, 6:3

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!