Nogomet

Francuska potopila Ukrajinu, ludnica u Kölnu

Jan Šneler • srijeda, 07.10.2020.
Francuska potopila Ukrajinu, ludnica u Kölnu

Obzirom na to da je reprezentativna pauza, reprezentacije prije nastupa u Ligi nacija igraju prijateljske utakmice...

Osim Vatrenih, danas je niz drugih europskih reprezentacija odigralo prijateljske utakmice. Među njima i Francuska s kojom će Hrvatska igrati susret Lige nacija za točno tjedan dana.

Iako se znalo da Ukrajina ima probleme s vratarima zbog koronavirusa, ipak se nisu ostvarila nadanja ponekih navijača da vidimo umirovljenog 45-godišnjeg Oleksandra Šovkovskog na golu. Bez obzira na to, Ukrajinci su teško stradali kod Francuske.

Čak sedam pogodaka primili su Ukrajinci, od čega čak četiri u prvom poluvremenu. Sve je započeo Camavinga u devetoj minuti, a nastavio s dva uzastopna pogotka Olivier Giroud. U 39. minuti nesretni Vitalij Mikolenko pogodio je vlastitu mrežu za 4:0 Francuske.

Dominacija se nastavila i u nastavku premda su Ukrajinci izjednačili u 53. minuti preko Viktor Tsigankova. Igrači koji su ušli dali su novu dimenziju igri Francuske te je prvo Corentin Tolisso zabio u 65. minuti, da bi u samoj završnici svoje pogotke upisali Kylian Mbappe i Antoine Griezmann.

Sjajnu utakmicu gledatelji su mogli vidjeti u Kölnu gdje su Njemačka i Turska remizirali 3:3. Susret sa šest pogodaka počeo je od prve minute uzbudljivo. Njemačkoj je poništen pogodak na samom početku susreta zbog zaleđa, Turska je imala nekoliko dobrih prilika, a na kraju poluvremena Elf je vodio pogotkom Juliana Draxlera.

Već na samom startu drugog dijela Turska izjednačuje preko Ozana Tufana. U 58. minuti Florian Neuhaus donosi novo vodstvo Njemačkoj, ali niti deset minuta kasnije rezultat poravnava Efecan Karaca. Pogotkom Gian-Luce Waldschmidta iz 81. minute činilo se da je to kraj, ali Turska dolazi do novog izjednačenja u četvrtoj minuti nadoknade preko Kenana Karamana.

Protiv prilično izmiješanog sastava Nizozemske za koji nije nastupio podosta prvotimaca, Meksiko je upisao pobjedu. Jedini pogodak djelo je Raula Jimeneza iz kaznenog udarca. S druge strane, susret Portugala i Španjolske prošao je bez pogodaka. Istaknimo kako su Portugalci imali dosta peha jer su u nekoliko navrata pogađali okvir gola.

Premda ne u najjačem sastavu, Italija je u Firenci glatko sa 6:0 svladala slabašnu Moldaviju. U susretu se iskazao Stephan El Shaarawy koji je postigao dva pogotka. Slično je prošla i Finska kod Poljske (5:1). Tri pogotka postigao je Kamil Grosicki, a jednu asistenciju upisao je i bivši Dinamovac Damian Kadzior.

Prijateljske utakmice:
Francuska - Ukrajina 7:1
Portugal - Španjolska 0:0
Njemačka - Turska 3:3
Italija - Moldavija 6:0
Nizozemska - Meksiko 0:1
Cipar - Češka 1:2
Crna Gora - Latvija 1:1
Danska - Farski Otoci 4:0
Estonija - Litva 1:3
Malta - Gibraltar 2:0
Luksemburg - Lihtenštajn 1:2
Austrija - Grčka 2:1
Poljska - Finska 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!