Nogomet

Mladi Vatreni uništili San Marino, tri gola Ivanušeca

Matej Kačan • četvrtak, 08.10.2020.
Mladi Vatreni uništili San Marino, tri gola Ivanušeca
Foto: Pixsell

Hrvatska U-21 reprezentacija uspješno je nastavila pokušaj lova na vodeće u skupini 4 kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Mladi Vatreni su na Maksimiru San Marinu zabili čak 10 golova...

Hrvatska U-21 reprezentacija napravila je dobar korak u lovu na prvo mjesto kvalifikacijske skupine 4 za Europsko prvenstvo. Hrvatska se popela na diobu drugog i trećeg mjesta s Grčkom na 13 bodova, a dva iza Češke na prvom.

Mladi Vatreni su imali lagan posao na Maksimiru protiv San Marina, ali je pohvalno da su i to shvatili maksimalno ozbiljno. U situaciji u kakvoj je Hrvatska nema opuštanja i povratak Igora Bišćana na klupu nakon koronavirusa obilježen je visokom pobjedom.

Golijada je otvorena već u drugoj minuti kad je Luka Ivanušec iskoristio grešku domaćeg vratara te je poslužio Sandra Kulenovića koji zabija i tako upisuje gol drugi susret u nizu, nakon pogotka za Rijeku protiv Slavena.

Nastavila se opsada gostujućeg gola, a ona je nakon šansi Ivanušeca, Darka Nejašmića i Šverka oplođena u 23. minuti kad je Lovro Majer sjajno pucao s 23 metra i od grede pogodio mrežu.

Nije ni tu Hrvatska stala, pokušavali su opet Kulenović i Erlić, a do poluvremena je Hrvatska uspjela zabiti još tri gola i ići na poluvrijeme s 5:0. U 34. je zabio Špikić na asistenciju sjajnoj Ivanušeca.

Veznjak Dinama je svoju simultanku nastavio u 40. i 44. kad je i sam zabio dva gola koja je dodao na asistencije i brojne šanse i proigravanja. Početak drugog poluvremena pripao je Darku Nejašmiću. Veznjak Hajduka je pogodio za 6:0 i 7:0 u 51. i 56., a nakon toga gledamo još malo Ivanušeca.

Prvo je proigrao Petra Musu koji zapucava zicer, a onda je Ivanušec sam u 73. postavio 8:0 te je kompletirao hat-trick. U završnici su mladi Vatreni dali još dva gola. Musa nije imao sreće jer mu je gostujući vratar u 79. obranio novi udarac, ali je na odbijancu Vizinger. U 81. je okrugli deseti gol postigao Joško Gvardiol iz kornera koji je izveo suigrač mu iz Dinama Majer.

Hrvatskoj slijedi užasno važan susret, onaj protiv Grčke za pet dana s kojom je Hrvatska trenutno izjednačena. Sa zanimanjem će se pratiti i sutrašnja utakmica Češke i Škotske jer su Škoti na 11 bodova uz utakmicu manje, dok su Česi prvi s 15 bodova.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, sedmo kolo:
Hrvatska U-21 - San Marino U-21 10:0

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!