Nogomet

Uremović: 'Čeka nas teška utakmica u kojoj želimo pobjedu'

Mihaela Bradovski, hns.family • petak, 09.10.2020.
Uremović: 'Čeka nas teška utakmica u kojoj želimo pobjedu'
Foto: Pixsell

Filip Uremović dobro koristi povjerenje koje mu ukazuje Zlatko Dalić i u dobrom svjetlu se predstavio na za njega neprirodnoj poziciji desnog beka...

Filip Uremović u utakmici protiv Švedske mogao bi se na terenu susresti sa svojim suigračem iz Rubina, Carlom Starfeltom, koji je protiv Švedske upisao debitantski nastup za reprezentaciju.

"Carl je jako dobar igrač, drago mi je da je debitirao. Švedska? Prava skandinavska momčad, koja puno trči i bori se, u posljednje vrijeme pokazuje visoku razinu igre. Čeka nas teška utakmica koju želimo pobijediti, a naravno da se radujem okršaju s Carlom”, kaže Uremović koji se pokazao kao kvalitetno rješenje na (ne)prirodnoj poziciji desnog beka.

“U zadnjih par kola sam i u klubu igrao na poziciji desnog beka, to mi je dosta pomoglo u samoj prilagodbi na tu poziciju u reprezentaciji, ali nije to tako velika promjena u odnosu na stopersku poziciju. Draže mi je igrati centralnog braniča, jer to igram cijeli život, iako... Osjećam se slobodnije na desnom beku, ali fizički je napornije, na centralnoj poziciji se manje trči, ha, ha, ha… Šalim se malo, puno mi znači izbornikovo povjerenje, na meni je da ga opravdam na terenu”, ističe Uremović koji je konačno upoznao kapetana Luku Modrića.

“Kad sam prvi put bio pozvan u reprezentaciju, žao mi je bilo što neću upoznati njega i Rakitića. Evo, Luka je sad s nama i već na prvome treningu mi je bilo jasno kakav je lider i klasa. Luka je pravi kapetan, drago mi je da je s nama”, kaže Uremović, koji pruža odlične partije u ruskom Rubinu.

"Drago mi je što je sve više Hrvata u Rusiji. Sve više nas cijene i poštuju. Kapetanska vrpca u Rubinu je odraz mog rada u zadnje dvije godine, dobio sam povjerenje i nadam se da ću ga opravdati u najboljem mogućem svjetlu", dodao je Uremović.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!