Nogomet

Crna Gora na korak od Lige B, Cipar sve bliže ispadanju

Jan Šneler • subota, 10.10.2020.
Crna Gora na korak od Lige B, Cipar sve bliže ispadanju
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Odigrana su dva susreta trećeg kola u skupini 1 Lige C, a epilog skupine očekujemo za tri dana kada međusobno igraju Crna Gora i Luksemburg...

Još jednu odličnu partiju u skupini 1 Lige C u Uefinoj Ligi nacija odradila je Crna Gora. U trećem kolu Crnogorci su porazili Azerbajdžan te bez primljenog pogotka čekaju susret protiv Luksemburga u Podgorici gdje bi mogli potvrditi prolaz u Ligu B.

Crnogorci su odlično otvorili susret i već nakon devet minuta igre Stevan Jovetić pogodio je za vodstvo. Premda u prvom dijelu opasni, nogometaši Azerbajdžana nisu uspjeli slomiti vratara Milana Mijatovića i izjednačiti.

U nastavku susreta puno bolja igra Crne Gore koja je u potpunosti umirila goste i tražila pogodak za povećanje vodstva. To se i dogodilo u 72. minuti kada je pogodio Igor Ivanović i potvrdio pobjedu Crne Gore.

U istoj skupini Luksemburg je bez većih problema svladao posljednjeplasirani Cipar. Sve su domaći riješili u prvih pola sata kada je dva pogotka postigao D Sinani. Nakon toga, Luksemburg je mogao primiriti igru i strpljivo čekati kraj susreta.

Ciprani su pokušali nešto napraviti, ali prilično bezuspješno. Njihova jedina nada je susret za tri dana u Elbasaniju gdje moraju tražiti pobjedu protiv Azerbajdžana. U slučaju poraza, ispast će u Ligu D, posljednje rangiranu u Uefinoj Ligi nacija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liga nacija, Liga C, skupina 1:
Crna Gora - Azerbajdžan 2:0
Luksemburg - Cipar 2:0

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!