Nogomet

BiH zadržala Nizozemce bez golova, Englezi preokrenuli Belgiju

Matej Kačan • nedjelja, 11.10.2020.
BiH zadržala Nizozemce bez golova, Englezi preokrenuli Belgiju

Uz susret Hrvatske i Švedske, još su dva susreta odigrana u 18 sati u Ligi A. Bosna i Hercegovina je dočekala Nizozemsku te je odigrala 0:0, dok je Engleska preokretom svladala Belgiju s 2:1...

Nakon neuspjeha u baražu kvalifikacija za EURO, reprezentacija BiH i njezin izbornik na odlasku Dušan Bajević ipak su ostvarili jedan pozitivan rezultat. U Zenicu je u goste stigla moćna Nizozemska koja je ipak zadržana bez golova.

Više su prijetili Nizozemci koji su bili bolji, pogotovo u drugom dijelu nakon poprilično nesadržajnog prvog poluvremena. Dobre minute Bosne i Hercegovine smo vidjeli od 60. do 70. kad su opasno prijetili Sead Kolašinac i Miralem Pjanić, ali je Jasper Cillessen bio nesavladiv.

U zadnjih 15 minuta je uslijedila opsada domaćeg gola, ali Luuk i Frenkie de Jong, kao ni Ryan Babel nisu bili precizni i BiH je ostvarila drugi bod nakon remija protiv Italije u prvom kolu. Nizozemska je druga s četiri boda, a utakmicu imaju odigrati Italija i Poljska.

Na Wembleyu je odigrana repriza susreta za treće mjesta sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali je ishod bio drugačiji. Gareth Southgate je u početnom sastavu izostavio Harryja Kanea i Jadona Sancha, a brzo se našao u zaostatku.

Povela je Belgija iz penala u 16. minuti kojeg je skrivio Eric Dier. S bijele točke je precizan Romelu Lukakuza 1:0, kad već nije vrijedio gol Yannicka Carrasca iz 12. minute koji je poništen zbog zaleđa.

Do izjednačenja su Englezi stigli u 38. minuti, također iz penala. Ovaj put je krivac Thomas Meunier, a precizan je Marcus Rashford. Do pobjedničkog pogotka je Engleska stigla u 65. minuti, i to poprilično sretno.

Mason Mount je zapucao s 15 metara, a lopta se odbila od obrambenog igrača te je u visokom luku ušla u mrežu u sami kut. Engleska s ta tri boda drži vrh ljestvice uz sedam bodova, dok je Belgija druga sa šest te joj je ovo bio prvi poraz.

Liga nacija, Liga A:
BiH - Nizozemska 0:0
Engleska - Belgija 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!