Nogomet

Uremović: 'Vidjeli smo da možemo, uvjeren sam da će nam se vratiti negdje kada bude puno bitnije'

Branimir Korać, hns.family • četvrtak, 15.10.2020.
Uremović: 'Vidjeli smo da možemo, uvjeren sam da će nam se vratiti negdje kada bude puno bitnije'

U odsustvu Šime Vrsaljka Filip Uremović se ustalio na poziciji desnog beka i još jednom potvrdio da je zaslužio izbornikovo povjerenje.

Filip žali zbog poraza od Francuske, ali i hvali igru momčadi u većem dijelu susreta s aktualnim svjetskim prvacima.

“Poslije svakog poraza je teško bilo što pametno reći. Kontrolirali smo cijelu utakmicu, imali puno više prilika, puno boljih situacija i… Na kraju oni doslovno iz tri udarca zabiju dva gola i uzmu tri boda. Što je, tu je, život ide dalje, moramo naučiti neke lekcije i pouke iz ovoga i okrenuti se sljedećim utakmicama. Vidjeli smo da možemo i ovo se kad-tad mora vratiti. Jer… Ispostavilo da smo u sve tri posljednje utakmice protiv Francuza, u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, i sada u ovim dvjema utakmicama u Ligi nacija, bili bolji protivnik, a na kraju ipak izgubili. Uvjeren sam da će nam se vratiti negdje kada bude puno bitnije”, kaže Filip Uremović koji ni u jednom trenutku svoga, relativnog kratkog razdoblja među Vatrenima, nije pokazivao znakove impresioniranosti. Dokazao je to i u beskompromisnim duelima s kvalitetnim francuskim igračima.

“Budući da igram u ruskoj ligi, nisam naviknut na takvu kvalitetu igrača, ali jednostavno dajem sve od sebe i idem sto posto za dres reprezentacije i na kraju mi se to vrati. Što se moje igre tiče, mogu biti zadovoljan, ali naravno da neke stvari moram poboljšati. Vjerujem da ću u nadolazećem razdoblju biti još bolji.”

Hrvatska je poslije dugo vremena igrala domaću utakmicu pred publikom.

“Napokon! Zahvaljujem se svakom našem navijaču koji je došao u Maksimir, navijanje je bilo prekrasno, nadam se da će na sljedećim utakmicama biti još više naših navijača.”

Unatoč porazu od “tricolora”, Vatrenima za utjehu ostaje činjenica da je Portugal pobijedio Švedsku pa je situacija u kontekstu trećeg mjesta na ljestvici ostala nepromijenjena.

“Eto, barem nešto, još uvijek smo na trećem mjestu. Naravno da uvijek težimo biti prvi, ali idemo dalje. Vjerujem da ćemo u utakmicama što slijede biti sve bolji”, zaključio je Uremović.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!