Nogomet

Morata srušio Dynamo, Brugge u nadoknadi do slavlja protiv Zenita

Matej Kačan • utorak, 20.10.2020.
Morata srušio Dynamo, Brugge u nadoknadi do slavlja protiv Zenita

Natjecanje u Ligi prvaka otvoreno je ranijim utakmicama na istoku Europe u skupinama G i F. Juventus je sigurno sredio Dynamo Kijev, dok je Brugge u nadoknadi svladao Lovrenov Zenit...

Odmah po dolasku u Juventus je Alvaro Morata uhvatio sjajnu formu i očito mu torinska momčad jako paše. Morata je natjecanje za Juventus u Ligi prvaka otvorio na najbolji mogući način, s dva gola u 2:0 pobjedi i sad je na tri gola u tri nastupa.

Zanimljivo, oba su gola pala u drugom dijelu iako je Juventus bio dominantniji u prvom. No, Ukrajinci su uspjeli održati nulu bez obzira na nekoliko dobrih prilika gostiju, ali je Morata otvorio utakmicu odmah početkom drugog dijela.

U pogotku su sudjelovala nova pojačanja torinskog kluba. Dejan Kuluševski je pucao nakon povratne s 15 metara, ali domaći vratar brani. No, na povratnoj je Morata koji nema težak posao i postavlja 1:0.

Na 2:0 je povisio Morata u 84. minuti, ali je veći dio posla obavio Juan Cuadrado. Sjajni je Kolumbijac poslao ubačaj s desnog krila, a Morata se nakon natrčavanja samo trebao nakloniti i matirati vratara za 2:0 i dobar start za Juventus.

U drugom je susretu bilo mnogo više uzbuđenja, iako je nula stajala preko sat vremena. Zenit je bio favorit, ali nije uspio razviti dominantnu igru protiv Bruggea i to je kaznilo domaćina. Dennis je obavio sjajan posao po desnoj strani i uposlio je suigrača koji dvaput puca i dvaput pogađa blok, a onda je Dennis sam pospremio loptu iz trećeg pokušaja.

Uspio je Zenit izjednačiti u 74. i to nakon fantastičnog udarca Dejana Lovrena. Hrvatski je stoper sjajno potegnuo s 30 metara, a lopta je pogodila stativu i odbila se u mrežu od leđa vratara Horvatha kojem se ipak piše autogol, a ne gol Lovrenu.

Krenuo je Zenit po preokret, ali se umjesto toga dogodilo suprotno. Brugge je odigrao fantastičnu kombinaciju u četiri poteza, Vormer je izbačen na desnu stranu i poslao je povratnu koju je dočekao De Ketelaere koji lako zabija za 2:1.

Lovren je odigrao cijeli susret, dok je Matej Mitović van kadra Belgijaca zbog ozljede.

Liga prvaka, prvo kolo:
Dynamo Kijev - Juventus 0:2
Zenit - Club Brugge 1:2

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zenit1:2Club Brugge
Lazio3:1Borussia D.
1Borussia D. 612:5+713
2Lazio 611:7+410
3Club Brugge 68:10-28
4Zenit 64:13-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!