Košarka

Krenula FIBA Liga prvaka, Tenerife i Dijon otvorili pobjedama

Matej Kačan • utorak, 20.10.2020.
Krenula FIBA Liga prvaka, Tenerife i Dijon otvorili pobjedama
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Krenulo je i natjecanje u novoj sezoni FIBA Lige prvaka, a početne su pobjede ostvarili domaćini. Tenerife je kod kuće uvjerljivo svladao Bakken Bearse, dok je Dijonu protiv Keravnosa trebao produžetak...

Jedan od španjolskih predstavnika u košarkaškoj Ligi prvaka, Iberostar Tenerife, sjajno je krenuo u novu sezonu uvjerljivim slavljem protiv Bakken Bearsa. Danski gosti su se držali samo kroz prvu dionicu, ali ostatak pripada Tenerifeu.

Vodili su Bearsi 25:23 nakon prvih 10 minuta, ali je u drugoj dionici Marcelinho Huertas razigrao svoju momčad i doveo Tenerife do 13 poena viška na poluvremenu. Do kraja razlika samo raste do konačnih 98:73 i 25 poena viška.

Najbolji je kod domaćih bio još jedan iskusni igrač Giorgi Shermadini je za 21 minutu ubacio čak 26 poena uz osam skokova, a 14 je dodao Tyler Cavanaugh. 24 je kod Bakkena ubacio Q.J. Peterson.

Dijon je u skupini B dočekao Keravnos, ali je do pobjede došao dosta teže. Očajno je krenuo domaćin da bi sve nadoknadio u drugoj, pa opet odigrao groznu treću i sjajnu četvrtu dionicu u jednoj čudnoj utakmici koja se odvijala gotovo pa isključivo u velikim serijama.

Nakon 79:79 u 40 minuta se otišlo u produžetak koji je opet dosta uvjerljivo pripao Dijonu koji u dodatnih pet minuta radi čak 19:7 i dolazi do 91:79 slavlja u prvoj utakmici. Axel Julien s 26 i David Holston s 24 su vodili domaćina, dok su kod poraženih Ahmaad Rorie i Brandon Rozzell ubacili 23, odnosno 22.

FIBA Liga prvaka, prvo kolo:
Tenerife - Bakken 98:73
Dijon - Keravnos 91:79

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!