Liga prvaka, skupina G, 1. kolo, 20.10.2020, 21:00 h
Barcelona
Barcelona 5:1 Ferencvaros

Barcelona glatko slavila protiv Ferencvarosa, Pique zaradio crveni

Jan Šneler • utorak, 20.10.2020.
Barcelona glatko slavila protiv Ferencvarosa, Pique zaradio crveni

U susretu prvog kola između Barcelone i Ferencvarosa iznenađenja nije bilo iako su Katalonci mogli još uvjerljivije slaviti nego tih pet golova i četiri razlike...

Barcelona - Ferencvárosi TC Rezultati uživo

Barcelona susret protiv Real Madrida za vikend očekuje u dobrom raspoloženju. Na otvaranju Lige Prvaka, Katalonci su glatko slavili protiv Ferencvarosa.

Već od početka susreta bilo je jasno kako je Barcelona daleko moćnija momčad. Odmah su krenuli domaći sa silovitim napadima i samo je čudo spašavalo goste u uvodnim minutama.

Premda je prednost u svakom segmentu igre bila na strani Barcelone, u 20. minuti Isael pogađa okvir gola i gotovo dovodi Ferencvaros u vodstvo. Ipak, svega par minuta kasnije sve je sjelo na svoje mjesto.

Lionel Messi zabio je iz jedanaesterca za vodstvo Barcelone i pokrenuo pravu lavinu napada na gol mađarskog prvaka. Vrlo aktivan bio je i Ansu Fati koji se nešto kasnije upisao u strijelce, ali mogao je već u 36. minuti donijeti povećanje prednosti Barceloni.

Konačno u 42. minuti, Frenkie de Jong je uposlio Fatija koji lijepo poentira za 2:0. Praktički je bilo kakva neizvjesnost nestala početkom nastavka kada je Philippe Coutinho silovitim udarcem u prvi kut postavio za Ferencvaros nedostižnih 3:0.

Utakmica je bila prilično mirna, bez velikih tenzija do 68. minute kada je donesena prilično kontroverzna odluka. Prilikom jedne kontre gostiju, Gerard Pique se međusobno povlačio s napadačem Ferencvarosa koji je pao u šesnaestercu.

Iako stoper Barcelone nije trebao pri velikom vodstvu srljati, iz naše perspektive prilično je kontroverzno dodijeliti crveni karton braniču i jedanaesterac gostima. Ferencvaros je iskoristio priliku i preko Igora Kharatina smanjio zaostatak.

Igrač više nije pretjerano značio gostima protiv Barcelone koja je još dva pogotka zabila do kraja susreta. U 82. minuti Pedri je lijepo reagirao nakon dodavanja Ousmanea Dembelea.

Francuz je pak minutu prije kraja susreta na Messijevu asistenciju zabio za konačnih 5:1. Dodajmo kako je mladi hrvatski napadač Roko Baturina cijeli susret odgledao s klupe za pričuve gostujućeg sastava.

Liga prvaka, skupina G, 1. kolo:
Barcelona - Ferencvaros 5:1

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dynamo Kijev0:2Juventus
Barcelona5:1Ferencvaros
1Barcelona 616:5+1115
2Juventus 614:4+1015
3Dynamo Kijev 64:13-94
4Ferencvaros 65:17-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!