Rukomet

Lovro Mihić vrlo dobar u pobjedi Wisle, Horvata nije išlo na vanjskoj poziciji

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.10.2020.
Lovro Mihić vrlo dobar u pobjedi Wisle, Horvata nije išlo na vanjskoj poziciji
Foto: Pixsell

Osim dvoboja između Alingsasa i Nexea, odigran je još dio susreta Europske lige rukometaša. Dio ih je i odgođen te će biti odigran negdje u slobodnim terminima...

Metalurg iz Skoplja imao je vrlo težak start u Europskoj ligi. Gostovao je kod Toulousea, borio se, ali je domaćin ipak bio bolji. Francuzi su na kraju slavili s 33:29. U gostujućem sastavu Zlatko Horvat nije bio raspoložen u realizaciji, ali igrao je desnog vanjskog stoga niti ne čudi šut 1/7.

Milan Popović s devet golova, Momir Rnić sa sedam i Marko Tarabochia s pet predvodili su Metalurg, a kod Toulousea Henrik Jakobsen postigao je devet golova, a Nori Ben Halima sedam. Jef Lettens skupio je 15 obrana.

Poraz je upisao i Slavko Goluža kod kuće s Tatranom protiv Nimesa. Snažniji Francuzi već u prvom poluvremenu stvorili su razliku i mirno su došli do pobjede.

Vid Kavtičnik predvodio ih je s osam golova, a po pet su dodali Nicolas Nieto i Ahmed Hesham. Kod Tatrana po četiri gola zabili su Oliver Rabek, Guilherme Linhares de Souza i Jihed Jaballah.

Lisabonski Sporting je preokretom u završnici slavio kod Dinama u Bukureštu s 27:25. Rumunji su u zadnjih deset minuta vodili, ali dopustili su seriju 4:0 i Sporting odnosi pobjedu.

Pedro Veitia predvodio ih je sa sedam golova, a Carlos Ruesga dodao je šest. Kod Dinama Valentin Ghionea zabio je osam golova, Amine Bannour pet, a Ante Kuduz četiri.

Austrijski Aon Fiversi pali su tek u drugom poluvremenu na gostovanju od Wisle. Domaćin je proigrao u nastavku, stvorio visoku razliku i na kraju uvjerljivo slavio.

Raspucan je bio Michal Daszek s 12 golova, šest je dodao Abel Serdio Guntin, a Lovro Mihić dodao je pet golova bez promašaja. Jedan pogodak zabio je Leon Šušnja. Ivan Stevanović na vratima domaćina skupio je samo jednu obranu. Kod Fiversa Nikola Stevanović zabio je pet golova.

Uspješan je bio Füchse koji je u Berlinu rutinski došao do pobjede protiv Kristianstada s 30:23. Nije bilo nikakvih problema, domaćin je odradio dobar posao iako Šveđani imaju vrlo korektnu momčad.

Miloš Vujović bio je najraspoloženiji s osam golova, a Dejan Milosavljev skupio je 11 obrana. Kod gostiju Anton Halen upisao je pet golova.

Očekivano lagan posao imao je Magdeburg koji je u gostima kod Bešiktaša stigao do uvjerljive pobjede. Svih 60 minuta susret je išao u jednom smjeru i kvalitetniji gosti nisu dopustili komplikacije.

Matthias Musche predvodio ih je sa sedam golova, šest je dodao Lukas Mertens, a pet Tim Hornke. Kod domaćina Gökay Bilim bio je strijelac devet puta.

Kadetten je u dramatičnoj završnici odnio pobjedu protiv GOG-a koji je vodio minutu i pol prije kraja 28:27, ali domaćin je golovima Schelkera i Csaszara odnio pobjedu.

Sebastian Frimmel predvodio je Švicarce sa sedam golova, a po pet su dodali Csaszar, Luka Maros i Jonas Schelker. Kod gostiju Emil Jakobsen završio je s devet golova, a Simon Pyzlick sedam.

EHF Europska liga, prvo kolo:
Toulouse - Metalurg 33:29
Tatran Prešov - Nimes 22:28
Dinamo Bukurešt - Sporting 25:27
Wisla Plock - Aon Fivers 32:23
Füchse Berlin - Kristianstad 30:23
Bešiktaš - Magdeburg 23:41
Kadetten - GOG 29:28

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Toulouse33:29Metalurg Skoplje
Orlen Wisla Plock32:23Aon Fivers
Čehovski Medvedi34:35Abanca Ademar Leon
1Orlen Wisla Plock 10297:242+5524
2Čehovski Medvedi 10301:264+3721
3Abanca Ademar Leon 10307:296+1119
4Aon Fivers 10301:311-108
5Toulouse 10227:250-238
6Metalurg Skoplje 10259:329-705

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!